Кіровоградщина: крадіжки телефонного кабелю

Січень 21, 2014 | Новини | Переглядів: 799 | Коментарі: 0

Двоє 28-річних непрацюючих мешканців невеличких сіл на Кіровоградщині за іронією долі ніколи не були знайомі між собою, однак обрали для себе дуже схожий спосіб незаконного заробітку – крадіжки телефонного кабелю.

Різниця полягала лише у тому, що один із зловмисників нівечив дроти з повітряних ліній, інший не лінувався за допомогою лопати діставати його із землі.
Схема злочинів була доволі простою. Пізньої ночі, коли місцеві жителі лягали спати, їх жадібні односельчани, озброївшись «кусачками» та лопатою, виходили на пошуки…
Коли мешканці прокидалися, їх квартирні телефони вже «мовчали»…
Найбільше потерпали від таких незручностей люди похилого віку, які, за звичкою, досі покладаються лише на такий вид зв’язку і не користуються мобільним.
У результаті «копіткої праці» зловмисники «на двох» поцупили кілька кілометрів телефонного кабелю, отримавши з продажу металу більше ніж по 10 тисяч гривень.
На відновлювальні роботи розкурочених телефонних ліній ПАТ «Укртелеком» довелося витратити близько 100 тисяч гривень, що в рази більше від того, що отримали зловмисники від продажу крадених металевих шматків…
Минулих вихідних обидва злодії були затримані «на гарячому» працівниками місцевих райвідділів міліції. У момент затримання кожен мав при собі мішок речових доказів…
По даних фактах відкрито кримінальні провадження за ч 2. ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). За такі дії обидва злодії можуть отримати покарання – до 5 років позбавлення волі. Крім того, молодикам доведеться відшкодувати нанесені підприємству збитки за пошкоджене майно.
СЗГ УМВС в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool