Кіровоградщина і Республіка Корея мають гарні стосунки і великий досвід спілкування,- Сергій Кузьменко

Вересень 21, 2017 | Новини | Переглядів: 711 | Коментарі: 0

Тому треба використовувати цей досвід, ті добрі стосунки, які склалися й існують вже не перший рік, з користю для обох сторін. Коли є довіра, будь яку справу розпочати набагато легше і простіше, а результат такої співпраці прогнозовано успішний.

Про це заявив голова обласної державної адміністрації під час зустрічі з членами делегації Посольства Республіки Корея в Україні, які приїхали на Кіровоградщину для участі у п’ятій Міжнародній агропромисловій виставці "AGROEXPO-2017".

Сергій Кузьменко подякував Надзвичайному та Повноважному Послу Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу за його особисту цікавість до виставки, котра є найбільшим майданчиком для демонстрування сільськогосподарської техніки в Україні, а також за цікавість до виставки корейських бізнесменів, які мають намір взяти участь в інвестиційному форумі, що проходитиме в його рамках.

Це не перша зустріч керівників Посольства Республіки Корея в Україні та Кіровоградщини в нинішньому році. У кінці липня до нашої області на чолі з паном Послом завітав велокараван дружби "Україна – Корея", маршрут якого пролягав від Києва до Одеси.
Разом з тим, за словами Сергія Кузьменка, обласна влада готова підтримувати проекти, ініційовані корейською стороною, і пропонувати власні, для налагодження плідної співпраці у різних галузях та сферах.

Пан Лі Янг-Гу у своєму виступі окреслив напрямки такої співпраці (це, зокрема, стосується аграрного виробництва, налагодження зв’язків між вищими навчальними закладами сільськогосподарського профілю та ін.), розповів про досягнення і можливості, які має корейський бізнес у сфері сучасних технологій. Разом з тим він зазначив, що для його співвітчизників дуже важливими є певні принципи при започаткуванні міжнародного співробітництва, пошуку бізнес-партнерів. Один з таких принципів – це має бути країна, яка розвивається, де відбуваються позитивні зміни. В Україні, попри проблеми, які ще є, багато позитивних змін, і це вселяє великі надії на розвиток співпраці та її активізацію.

Сергій Кузьменко подякував за озвучені пропозиції, у тому числі це стосується впровадження технологій, які дозволяють раціонально використовувати водні ресурси на поливних площах і отримувати більш високі врожаї. Серед того, що може запропонувати для імпорту Кіровоградщина – кукурудза, причому класична, без ГМО, на відміну від продукції з інших країн, що постачають її до Кореї. Кіровоградщина щороку виробляє від півтора до двох мільйонів тонн кукурудзи і готова мати прямі контакти з підприємствами, яким потрібна зазначена продукція. Готова постачати й соняшникову олію, адже в нашому регіоні вирощується соняшникове насіння і є багато підприємств з його переробки.

Тобто, точок для співпраці є чимало, зазначив голова обласної державної адміністрації. Справа лише – за конкретними проектами, які, безумовно, мають бути економічно обраховані. Адже один успішний проект дає можливість започатковувати інший, що, в кінцевому результаті, приносить користь для всіх сторін.

Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу підтримав таку позицію і зазначив, що його країна готова до розширення співпраці, а Кіровоградщина є прикладом того, як таку співпрацю треба налагоджувати.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool