Кіровоградщина готується до опалювального сезону

Серпень 14, 2017 | Новини | Переглядів: 1314 | Коментарі: 0

Одним з ключових питань сьогоднішньої наради першого заступника голови облдержадміністрації з керівниками структурних підрозділів ОДА стала підготовка житлово-комунального сектору до осінньо-зимового періоду.

Ситуацію проаналізувала заступник директора департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Маргарита Ященко.

За її словами кожна територія затвердила план заходів з підготовки до опалювального сезону 2017/2018 року, а рівень готовності до осінньо-зимового періоду складає 65-75 % від запланованого. Загалом по області до проходження опалювального сезону підготовлено 272 котельні, 280 км теплових мереж та замінено 2 км мереж і підготовлено 27 теплових пунктів. Роботи по підготовці підходять до завершення, однак Олександрійський, Новоукраїнський, Маловисківський, Голованівський та Новоархангельський райони та обласний центр мають відставання у темпах виконання робіт.

У житловому господарстві області комплексно підготовлено більше 2,7 тисяч житлових будинків, проведено ремонт 361 покрівлі, відремонтовано 262 опалювальні системи, 345 систем холодного водопостачання, та 437 системи енергозабезпечення будинків.
Містами та районами області заплановано підготувати 104 одиниці спеціалізованої прибиральної техніки та заготовити близько 10 тис. тонн протиожеледного матеріалу. На даний час, за словами Маргарити Ященко, підготовлено 77 одиниць техніки, заготовлено 7,3 тис. тонн протиожиледної суміші.

Щодо розрахунків за спожитий газ, загальна заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики, з урахуванням боргів минулих років та нарахованих штрафних санкцій склала 443,7 млн.грн., у тому числі заборгованість поточного року – 122,6 млн.грн.
За оперативними даними станом на 09 серпня заборгованість за спожиту теплову енергію установ та організацій, що фінансуються з бюджетів усіх рівнів складає 11,8 млн.грн., у т.ч. 7,9 млн.грн. державного бюджету та 3,9 млн.грн. місцевих бюджетів.
Найбільшими боржниками, що фінансується з державного бюджету по м.Кропивницькому є:
Центральноукраїнський державний педагогічний університет ім. В.Винниченка – 4,3 млн.грн.;
Центральноукраїнський національний технічний університет –1,1 млн.грн.;
ДНЗ "Кіровоградський професійний ліцей ім. Героя Радянського Союзу О.С. Єгорова" – 700 тис. грн.;
Машинно-будівний коледж
Центральноукраїнського національного технічного університету – 500 тис. грн.
з місцевих бюджетів по м.Кропивницькому:
ДНЗ "Вище професійне училище №9", м. Кропивницький – 500 тис. грн.;
Кіровоградський кібернетико-технічний коледж – 400 тис. грн.
по м.Світлодську:
Світловодська міська рада – 2 млн.грн. (перед СП ТОВ "Світловодськпобут" за вільні приміщення)
по м.Олександрія:
навчальні заклади міста Олександрії – 1 млн.грн.;
Управління освіти, молоді та спорту Олександрійської міської ради – 600 тис. грн.

Щодо заготівлі твердого палива, середні показники по області перевищують встановлений норматив у 40 %, натомість низка територій мають суттєве відставання.

Сергій Коваленко акцентував на питанні придбання твердого палива, він, зокрема, зазначив, що на території області вже є спроби купити дешеве вугілля, що може призвести до псування обладнання в опалювальний період: "Звертаю увагу, що придбання твердого палива повинно відбуватись виключно відповідно до технічних характеристик котлів – це головний показник. Його відсутність означатиме неправильно проведену тендерну закупівлю," – наголосив посадовець.
Щодо стану розрахунків за централізоване теплопостачання, перший заступник голови облдержадміністрації зазначив, що сьогодні першочерговими виплатами повинні стати розрахунки за спожите тепло.

- Сьогоднішній аналіз стає відправною точкою для того, щоб на 100% підготуватись до опалювального періоду у визначені Урядом терміни, - підсумував Сергій Коваленко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool