Кіровоградщина долучиться до роботи над Національною стратегією безбар’єрності

Березень 01, 2021 | Новини | Переглядів: 564 | Коментарі: 0

Кіровоградська область долучиться до роботи над Національною стратегією безбар’єрного простору.

Підготовка документу реалізується у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської та на виконання Указу Президента «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні». Про це повідомив перший заступник голови ОДА Валерій Жалдак.

«Одним із головних завдань органів влади, органів місцевого самоврядування є створення доступного простору для осіб із інвалідністю та інших маломобільних груп. У процесі реформи децентралізації на території області перед новоствореними громадами стоїть завдання забезпечити повний комплекс безбар’єрності для людей із інвалідністю.», – зауважив Валерій Жалдак.

В основу стратегії ляжуть 6 напрямів: соціальний, освітній, економічний, громадянський, фізичний і цифровий.

«Головна мета стратегії – розбудова безбар’єрності у різних вимірах життя. Тобто мають враховуватися потреби усіх груп населення – як осіб із інвалідністю, так і літніх людей, молоді, жінок, а також батьків малолітніх дітей», – додав Валерій Жалдак.

Процес розробки документу є відкритим. Пропозиції, ідеї, напрацювання щодо стратегічного розвитку безбар’єрного простору в Україні можна залишити за посиланням 

Нагадаємо раніше очільник області Андрій Назаренко доручив відновити роботу комітету доступності. 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool