Кіровоградщина: Акція у таборі «Сонячний»

Серпень 06, 2014 | Новини | Переглядів: 1003 | Коментарі: 0

Пора літніх канікул для кожного школяра найбільш очікувана – дитина сама може розпоряджатися своїм часом та відчути усі переваги літа на лоні природи або у колі друзів.

Для батьків, яких переважну частину дня немає поруч, цей період викликає безліч хвилювань, адже турбуються, щоб дитина не втрапила у екстремальну ситуацію. Тож, відрядити школяра до дитячого оздоровчого табору часто залишається надійним методом захистити його від різноманітних небезпек. Зважаючи на велику кількість дітлахів у таких закладах, рятувальники Управління ДСНС у Кіровоградській області постійно проводять для них акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти». 4 серпня вони завітали до табору «Сонячний», що у с.Гурівка Долинського району.
Рятувальників зустрічали діти як молодшого, так і старшого шкільного віку. Вони з радістю поділилися знаннями правил безпеки влітку та розповіли, що ніколи не забувають екстрений номер «101». Дітям та їх вихователям нагадали як необхідно поводитися на воді та як, у разі потреби, рятувати потерпілого. Прозвучала й інформація про неприпустимість жартів з вогнем. Для більшої реалістичності продемонстрував дії під час гасіння умовної пожежі бойовий розрахунок державної пожежно-рятувальної частини №20 м.Долинської. «Потерпілий» залишився неушкодженим, адже газодимозахисники спрацювали професійно. Дітям продемонстрували як гасять вогонь за допомогою різних типів пожежних стволів. Також у рамках показових виступів вихованці «Сонячного» дізналися про можливості гідравлічних ножиць, що допомагають визволяти потерпілих з пошкоджених автомобілів та загалом розрізають метал різної товщини. Макети вибухонебезпечних предметів, які знаходять на території області міг потримати кожен з маленьких глядачів. Але рятувальники наголосили, що це припустимо лише для виставкових експонатів.
Винагородою за добре знання правил безпеки стали конкурси «Протигаз», «Боївка» та «Влуч у ціль». Тут школярі показали наскільки вправні з них будуть рятувальники, а допомагали у цьому бійці чергового караулу. На згадку про конкурси залишилися застережні листівки та подарунки.
Дитячій аудиторії акція дуже сподобалася, а працівкам обласного Управління вдалося переконати їх, що біду краще попередити. Наступного сезону рятувальники знову завітають до «Сонячного», щоб корисні знання отримали якомога більше дітей.
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool