Кіровоградець продавав через мережу Інтернет неіснуючі товари

Березень 11, 2015 | Новини | Переглядів: 945 | Коментарі: 0

Упродовж травня-вересня минулого року зловмисник ошукав десятьох жителів з різних областей держави. Чоловік продавав через мережу Інтернет неіснуючі товари. Сума завданих потерпілим збитків складає понад 5 тисяч гривень. За скоєне підозрюваному загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Незважаючи на юний вік, 21-річний кіровоградець вже був неодноразово судимий. За грабіж та крадіжку неповнолітній хлопець двічі отримав умовний термін. Згодом за скоєний майновий злочин кілька років відбував покарання в місцях позбавлення волі.
Повернувшись додому, житель обласного центру вирішив розпочати нове життя. Однак з ним начебто сталася історія, яка за словами підозрюваного, і була причиною нових кримінальних правопорушень. Чоловік знайшов на сайті оголошення про продаж комплектуючої запчастини до комп’ютера. Перерахував на вказаний рахунок передоплату, але товару не отримав. Цей випадок підштовхнув ображеного кіровоградця до вчинення подібних шахрайських дій.
У рамках розслідування правоохоронці встановили, що зловмисник зареєструвався під чужим ім’ям на різних веб-ресурсах та розмістив оголошення про продаж техніки, якої в дійсності не мав.
Для отримання від покупців коштів чоловік використовував рахунок банківської картки свого далекого родича.
Користувачам сайту, які виявили бажання придбати товар, «продавець» пропонував перерахувати певну суми передоплати. Після цього обіцяв обов’язково переслати замовлений лот через службу доставки.
Довірливі громадяни погоджувалися на такі умови. Сума попереднього внеску в залежності від виду техніки становила від 200 до тисячі гривень.
Позбувшись грошей, потерпілі так і не отримували товару. Тим часом шахрай знімав отримані кошти через банкомат, або перераховував на іншу картку, відкриту на своє ім’я. Готівку чоловік витрачав на власні потреби.
Під час проведення санкціонованого обшуку у помешканні зловмисника правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та банківські картки.
- За цим фактами було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, - розповів начальник сектору боротьби з кіберзлочинністю УМВС в області Олександр Ляпун. – Наразі зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні відповідних кримінальних правопорушень. Матеріали кримінального провадження найближчим часом буде передано до суду для прийняття рішення згідно з чинним законодавством.
СЗГ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool