Кіровоград: звернення до двоколісних учасників дорожнього руху

Квітень 05, 2013 | Новини | Переглядів: 909 | Коментарі: 0

З настанням весни на автодорогах Кіровоградщини зросла кількість двоколісних транспортних засобів: скутерів, мотоциклів, мопедів. Ця категорія є найбільш вразливою і у разі дорожньо-транспортної пригоди є менш захищеною.

Двоколісний транспорт хоч і має менші габарити і кращу маневреність, проте в більшості випадків автомобілістам складно помітити їх переміщення в потоці. Порушення елементарних Правил дорожнього руху та небажання зайвий раз подивитися у дзеркало призводять до сумних наслідків.
Всього за 2012 рік з вини водіїв мототранспорту сталося 66 дорожньо-транспортних пригод, 44 з яких – аварії з постраждалими. В результаті цих ДТП 50 осіб травмовані та 4 – загинули.
З початку 2013 року на території Кіровоградщини зареєстровано 4 дорожньо-транспортні пригоди з вини водіїв мототранспорту, в яких одна людина загинула, а ще одна отримала тілесні ушкодження.
Мопеди, скутери і мотоцикли – це транспортні засоби підвищеної небезпеки. Проте багато водіїв двоколісної техніки нехтують елементарними правилами безпеки. Правила дорожнього руху вимагають, щоб і водій і пасажир були в шоломах, за їх відсутності накладається штраф. Проте всім варто розуміти, що штраф – це найменша прикрість, яку можна отримати. Будь-яке невдале падіння може виявитися летальним. Шолом – це додатковий шанс вижити.
Особливу увагу варто приділити дітям за кермом. Державтоінспекція нагадує, що дітям до 16 років сідати за кермо скутера чи мотоцикла забороняється. Неповнолітній за кермом – це завжди небезпека як для нього самого так і для інших учасників дорожнього руху.
Щоб уберегтись від біди Державтоінспекція Кіровоградщини радить водіям двоколісних транспортних засобів неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху та не забувати про уважність і обережність за кермом. Щоразу вирушаючи в поїздку не забувати одягти шоломи та інші відповідні захисні засоби. Цінуйте своє життя!
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool