Кіровоград: збір коштів за розташування пивних наметів та точок з продажу квасу не проводився і кошти до бюджету не надходили,- Сергій Васильченко

Липень 29, 2014 | Новини | Переглядів: 1158 | Коментарі: 0

У Кіровограді до теперішнього часу відсутній єдиний порядок розміщення об’єктів сезонної торгівлі прохолоджувальними напоями та пивом, морозивом, квасом на території міста.

На цьому акцентував увагу сьогодні, 29 липня, депутат міської ради, заступник міського голови Сергій Васильченко, інформуючи депутатський корпус про стан організації літньої торгівлі в обласному центрі.
За його словами, збір коштів за розташування пивних наметів та точок з продажу квасу не проводився і кошти до бюджету не надходили. В період з 1 липня по 29 липня цього року профільним управлінням міської ради не погоджено жодної картки обліку таких об’єктів. Всі картки обліки видані в період лютий – травень цього року посадовими особами попередньої влади і це при тому, що відповідно до рішення виконкому, сезонна торгівля здійснюється в період з 1 травня по 30 вересня.
У поточному році, відзначив Сергій Васильченко, сезонна торгівля здійснюється на літніх площадках біля стаціонарних закладів ресторанного господарства, на приватних чи орендованих земельних ділянках, кількість яких становить 83 од, та в місцях, визначених рішеннями виконавчого комітету Кіровоградської міської ради.
Порівняно з 2013 роком кількість літніх площадок біля стаціонарних закладів ресторанного господарства зросла на 22 од. Кількість місць для розміщення окремих літніх майданчиків зросла на 1 од.
Дислокацію місць для розміщення сезонних об’єктів зі змінами у 2014 році затверджено рішенням виконавчого комітету Кіровоградської міської ради 29 квітня 2014 року за № 227. Проект даного рішення пройшов погодження на засіданні депутатської комісії з питань торгівлі 18 квітня цього року (Протокол № 39). Рішення депутатами прийнято одноголосно.
Даною дислокацією передбачено 40 місць для розміщення літніх майданчиків на землях загального користування, у тому числі і біля стаціонарних закладів ресторанного господарства.
Сергій Васильченко звернув увагу на те, що при визначенні переліку місць, в яких здійснюється продаж прохолоджувальних напоїв, у тому числі і пива, не повністю враховано вимоги рішення Кіровоградської міської ради від 31 травня 2011 року № 570 «Про упорядкування роздрібної торгівлі пивом, алкогольними та слабоалкогольними напоями на території міста Кіровограда», відповідно до якого заборонено продаж пива:
у сквері «Центральний»;
на території, в радіусі до 300 м від шкіл, дитячих садків та спортивних споруд;
у скверах та на площах міста під час проведення масових заходів.
Так, згідно з рішенням виконкому №227 погоджено розміщення літнього майданчика по вулиці Тельмана, 5, поруч з притулком для дітей “Надія”.
Крім того, повідомив заступник міського голови, протягом року, за підписом Тетяни Бєлової погоджено роботу літніх кафе біля наступних стаціонарних об’єктів ресторанного господарства:
- 12 літніх майданчиків в парку 50-річчя Жовтня (Дендропарк);
- кафе «Золоті Куполи» (сквер «Центральний) картка № 398 від 19/11/2014 р;
- кафе «Албена» (вул. К. Попова,11 а) – поряд з ЗНЗ № 31 - 9картка обліку №11 – 15/01/2014 р),
- кафе – бар «Камелія» ( вул. Гагаріна,4/11 ) – поряд кооперативний коледж ім. Сая 9 картка № 350 від 10/10/2013)
- кафе «Романтик», вул. К. Попова, 24а - д/с №3 «Незабудка», картка 71 від 17/03/2014 р.
- кафе « Чорна кава» , вул. Шевченко 7/17, - поряд з гімназією «Гармонія»,
Картка №
- кафе «Вояж» (вул. Добровольского, 13) навпроти будинку дитячої творчості, картка №8 -
- кафе «Вареничнаа», вул. В.Черновола, 14/2, - поряд з гімназією «Гармонія»,
Картка №343 від 03/10/2013,
- кафе «Сьомий елемент» (вул. К. Попова ,22 –а ,– поряд д/с №3 «Незабудка»- №177 від 01/06/2014 р/,
- кафе «Старе місто» ( вул. Г. Жадова, 23 к.1- поряд д/с №3), картка 414 від 27/11/2013 р.
- пивбар (вул. Добровольського ,13-б навпроти будинку дитячої творчості, картка №149 від 16/05/2014 р. ).
Сергій Васильченко також звернув увагу, що, відповідно до рішення виконкому № 227 від 29 квітня 2014 року дозволено розміщення літніх майданчиків на пішохідній дорозі по вулиці Дворцовій – всього 12 таких площадок, а також на тротуарі по вул. Авіаційній, 2 (кафе «Фан-клуб», що суперечить всім вимогам санітарно-будівельних норм). При перевірці карток обліку встановлено, що рішення виконком прийняв 29 квітня поточного року., а картки обліку на літні майданчики виписані та зареєстровані раніше, так:
- Кафе «Українські страви» -картка№88 –а від 24/04/2014 р.
- Кафе –бар ФОП Коява , вул. Г. Сталінграда, 28-а, №105 09/04/2014 р.
- Кафе «Застава»( просп. Університетський,25) , картка № 155 від 25/04/2014 р.
- Бар «Биток» ( вул. Полтавська,28 –а) , картка №95 від 04/04/2014 р.
- ФОП Магльована, по вулиці Кропивницького (біля ринку Полтавський) , картка №49 від 14/04/2014 р.
Після 29 квітня ц.р. надійшло ще 20 заяв, з них на розміщення літніх площадок біля закладів ресторанного господарства – 6, окремо, на землях загального користування – 14.
Враховуючи резонанс, який викликаний в місті чисельними публікаціями в місцевих ЗМІ, стосовно літніх майданчиків, управлінням по сприянню розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення було вирішено запропонувати членам виконавчого комітету кожну з поданих заяв розглядати окремо. І вже за результатами розгляду виносити рішення.
Так, готуючись до розгляду відповідного рішення, за підсумками обстеження, проведеного працівниками управління, було встановлено, що 8 літніх майданчиків вже працює, у тому числі: біля закладів ресторанного господарства – 4, окремо – 4.
Для того, щоб ознайомитися з ситуацією стосовно розташування літніх наметів в Кіровограді, та здійснення контролю за їхньою діяльністю, управлінням сприяння розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення постійно проводяться спільні рейди з залученням працівників міліції, спецінспекції, благоустрою міста та санітарною службою. Серед порушень встановлено, що не скрізь дотримуються вимог санітарних і пожежних норм та правил;
- не утримуються робочі місця та прилегла до них територію у належному санітарному стані;
- не облаштовано місця здійснення торгівлі контейнерами (урнами, тощо) для збору використаного разового посуду, паперу.
- не всі місця літньої торгівлі облаштовано біотуалетами.
Крім літніх майданчиків, особливе занепокоєння на думку Сергія Васильченка, викликають так звані лотки з продажу квасу, рішення по розміщенню яких прийнято також на засіданні виконкому 29 квітня за № 227 (додаток 1) в кількості 178 місць. Картки обліку видані за підписом Бєлової Тетяни Олександрівни 11/04, 24/04/2014 р., але при цьому погоджень санітарної служби більшість з них немає. Окремі картки не мають номерів, деякі картки зареєстровані під одним номером. Журнал реєстрації лотків з продажу квасу не вівся. Так під №120 є в наявності картка обліку на ТОВ «Тристар»/ вул..Велика Перспективна – біля мосту/ та ФОП Федорченко / вул. Степняка – Кравчинського /біля районної лікарні/ картки обліку № 170 -177 видані на ФОП Сезоненко та ФОП Шрамко за зовсім іншими адресами.
Для упорядкування роботи сезонних об’єктів у 2014 році Сергій Васильченко запропонував ряд заходів:
підвищити разом з міліцією контроль за дотриманням на літніх майданчиках Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями та рішення Кіровоградської міської ради від 31 травня 2011 року № 570 «Про упорядкування роздрібної торгівлі пивом, алкогольними та слабоалкогольними напоями на території міста Кіровограда»;
суб’єктам господарювання забезпечити дотримання вимог Правил роботи закладів ресторанного господарства щодо організації мобільного харчування населення, Правил роботи дрібно роздрібної торговельної мережі, Правил благоустрою міста Кіровограда;
управлінню по сприянню розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення Кіровоградської міської ради з власниками сезонних об’єктів опрацьовувати питання щодо:
дотримання встановленого режиму роботи;
забезпечення допустимих рівнів звучання звуковідтворювальної апаратури в межах доби з 08.00 до 22.00;
заборони використовувати звуковідтворювальну апаратуру в межах доби з 22.00 до 23.00;
забезпечення вільного доступу відвідувачів до користування вбиральнею;
заборони перебування на літніх площадках після 22.00 дітей віком до 16 без супроводу одного з батьків, або особи, що її супроводжує.
Що стосується покращання організації сезонних об’єктів на перспективу, підкреслив Сергій Васильченко, то вже сьогодні спільно з юридичним управлінням розробляється положення про порядок здійснення сезонної торгівлі на території міста Кіровограда. На його думку, літні майданчики повинні розміщуватись здебільшого біля стаціонарних закладів ресторанного господарства, оскільки в них створено відповідні умови для обслуговування відвідувачів, та в зонах масового відпочинку населення (пляжі, парки, сквери). Літня торгівля має здійснюватися виключно з підписанням договору про спільне утримання території земельних ділянок загального користування, на яких розміщено сезонні об’єкти торгівлі. А ще у Кіровограді має бути визначено перелік місць, де здійснення сезонної торгівлі з продажем пива буде неможливим, переконаний заступник міського голови.
Під час сесійного засідання депутати підтримали запит свого колеги Артема Стрижакова щодо створення депутатської комісії, яка б обстежила та зробила грунтовний аналіз функціонування існуючої мережі літньої торгівлі на території Кіровограда виробила власні рекомендації для її оптимізації. До складу комісії увійдуть представники депутатського корпусу, виконавчого комітету та виконавчих органів міської ради

джерело, фото Ігоря Філіпенка.

 депутат міської ради, заступник міського голови Сергій Васильченко

 Артема Стрижакова

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool