Кіровоград: з вини водіїв мототехніки сталося 27 облікових ДТП

Жовтень 17, 2013 | Новини | Переглядів: 876 | Коментарі: 0

На дорогах нашої області не меншає кількість мотоциклів, скутерів та мопедів, незважаючи на осінні дощі та тумани. В умілих руках професіонала ця швидкохідна, легка і маневрена машина - надійна і зручна. Але, як і будь-який транспортний засіб, мотоцикл - це джерело підвищеної небезпеки.

Небезпека дорожньо-транспортних пригод за участю мототранспорту полягає в тому, що на відміну від автомобіля, двоколісний транспортний засіб має низьку пасивну безпеку. Навіть незначне зіткнення призводить до того, що і водій і пасажири отримують серйозні травми. За даними минулого року в області зареєстровано 104 ДТП за участю мототехніки, з яких 43 – з потерпілими, в цих пригодах 3 людини загинуло, а 50 отримали травми різного ступеню. Це біда і трагедія багатьох людей.
Варто зазначити, що в дорожньо-транспортну пригоду можуть потрапити не тільки молоді водії, але й досвідчені керманичі. Як би впевнено водії мототранспорту не почувалися на «залізному коні» дорога не належить лише їм. Навколо – безліч учасників дорожнього руху, які можуть створити аварійну ситуацію, навіть не усвідомлюючи того. Будь-яка необережність або неуважність може призвести до фатальних наслідків. На жаль, цього року в сумній хроніці з доріг і вулиць продовжують фігурувати мотоцикли, мопеди і скутери. З початку року з вини водіїв мототехніки вже сталося 27 облікових ДТП, 5 чоловік загинуло і 29 травмовано.
Адже цих трагедій могло і не бути. Тому Державтоінспекція прикладає всіх зусиль для зниження нещасть. На території області триває профілактична операція «Мотоцикліст», у ході якої інспектори ДАІ проводять роз’яснювальну та правовиховну роботу з водіями мотоциклів щодо недопущення ними порушень ПДР України та спокою громадян у нічний час. З початку заходів співробітники ДАІ зафіксували 4776 порушень Правил дорожнього руху з боку водіїв мотоциклів, мопедів і скутерів.
При проведенні аналізу звернень громадян щодо порушень Правил дорожнього руху водіями мототранспорту було прийняте рішення про встановлення дорожніх знаків 3.5 «Рух мотоциклів заборонено» на вул. Полтавській та вул. Московській у м. Кіровограді.

Сподіваємося, що проведені профілактичні заходи сприятимуть взаємній довірі і повазі всіх учасників дорожнього руху, наведенню ладу на вулично-дорожній мережі, щоб життєві будні не були затьмарені загибеллю і травмами, отриманими в ході нещасть на дорозі.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool