Кіровоград: яким буде перший урок у школах міста?

Серпень 17, 2015 | Новини | Переглядів: 1591 | Коментарі: 0

 “Ми - нація єдина” -таким буде перший урок  по всій країні першого вересня про це повідомила начальник управління освіти Лариса Костенко на щопонеділковій апаратній нараді.

Лариса Костенко зазначила, що у 90 відсотків закладів освіти обласного центру вже підписані акти готовності  приміщень до нового навчального року.Наразі ще триває ремонт покрівель у ЗОШ № 4 та №6.  Також, за словами начальника управління,  в цьому році до початкової школи піде на 400 дітлахів більше, ніж торік. Загалом,  існуюча  впродовж кількох останніх років  динаміка народжуваності  у Кіровограді (2614 малюків торік) дозволяє прогнозувати збільшення кількості груп у дошкільних навчальних закладах — наразі  396 груп ДНЗ міста охоплюють 10500 діток.

Не оминула увагою начальник управління освіти  і якість набутих знань: 5 випускників цьогоріч  отримали по 200 балів за  ЗНО з математики — вихованці Гімназії Шевченка, Гімназії нових технологій, Гімназії №9. Тож  їхніх викладачів  нагородять відзнаками управління на  учительській конференцї 27 серпня.  У  всеукраїнському рейтингу загальноосвітніх закладів Гімназія  Шевченка посіла 200 місце ( на противагу  ЗОШ № 15, яка на 6955 місці). 

Кіровоград: відбулись заняття з організації служби

Також, за словами Лариси Костенко, у наступному році зміниться порядок складання ЗНО. Українська та англійська — дві обов”язкові дисципліни, та математика або історія — на вибір. У зв”язку з цим, на базі навчальних закладів міста проводитимуться додаткові курси з підготовки до ЗНО з англійської мови, наразі управління  створює відеоуроки, які школярі  зможуть використовувати при підготовці до ЗНО .

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool