Кіровоград: вода забрала життя 4 людей, одне з них - дитяче

Липень 08, 2014 | Новини | Переглядів: 1047 | Коментарі: 0

Незважаючи на попередження, жителі області продовжують наражатися на небезпеку у водоймах.

Дехто заходить у воду у стані сп’яніння, у когось виникає бажання пірнути з греблі або крутого схилу, а вийшовши «сухим з води», навряд чи комусь спадає на думку, що така витівка може обернутися власною смертю. Оперативні зведення за три минулі доби свідчать, що на щасливий випадок у воді сподіватись не варто, адже протягом п’ятниці та вихідних вода забрала життя чотирьох людей, одне з яких – дитяче.
4 липня тривожне повідомлення надійшло до Служби порятунку в Олександрії. За словами працівників міліції, у ставку, що в районі 8-ї школи, ймовірно втопився 42-річний чоловік та необхідна допомога з його пошуків. На місце події прибули бійці ДПРЧ №11 та водолази аварійно-рятувальної служби оперативного реагування в області. При з’ясуванні обставин події встановлено, що напередодні вдень чоловік відпочивав на березі в компанії трьох товаришів. Олександрієць добре плавав, тож вирішив стрибнути з кладки на протилежному березі річки. Але через годину компанія забила на сполох – знайомого ніде не було. Звернутися в міліцію вирішили вранці. В результаті чоловіка знайшли водолази на триметровій глибині за 25 метрів від берега.
Інша трагедія на воді сталася наступного дня у с.Войнівка Олександрійського району. О 17:50 до ДПРЧ №10 надійшло повідомлення про загибель у р.Інгулець 13-річного хлопчика. На жаль, інформація підтвердилася – того ж дня рятувальники та місцеві жителі витягли тіло на берег. Хлопчик не вмів плавати і на воді перебував, тримаючись за надувного дельфіна. Хлопчик намагався переплисти річку, але пірнув і на поверхні не з’явився. Дорослих поруч не було, лише двоє хлопців та дівчинка, віком від 11 до 7 років. Дітлахи одразу з розповіли про це чоловіку, який живе по сусідству, а той повідомив рятувальників.
Крім того, у Кіровограді на шутчній водоймі по вул.Волкова загинула жінка, а у ставку с.Цвітне Олександрівського району – чоловік. Обставини загибелі цих людей встановлюються.
Закликаємо жителів області берегти власне життя та бути вкрай обережними на водоймах. Наголошуємо: не можна купатись у недозволених місцях, пірнати у місцях зі скелястим дном, заходити у воду в нетверезому стані або після тривалого перебування на сонці у полуденний час, дозволяти дітям купатись без нагляду дорослих, допускати під час купання бурхливі й небезпечні ігри з притопленням.
Дотримуйтесь правил безпеки – бережіть своє життя!

Прес-служба У ДСНС в області

читайте: Кіровоград: з водойми вилучено автомобіль (ФОТО)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool