Кіровоград: виставка українських хусток та прикрас з бісеру (фото)

Березень 06, 2013 | Новини | Переглядів: 4777 | Коментарі: 0

1 березня 2013 року о 12.00 у виставковій залі обласного Центру народної творчості відкрилась виставка українських хусток та прикрас з бісеру «Обереги жіночої краси».

Минають роки, десятиліття, виростають нові покоління, з’являється зовсім інший стиль одягу, прикрас, та ніколи не можуть зникнути з пам’яті людей речі, які були виразником естетичних поглядів жінок-українок.
Більше 100 різноманітних різнокольорових хусток з усіх районів Кіровоградщини представлено в експозиції виставки, яка у нашому місті вперше демонструє один із самих яскравих елементів жіночого вбрання, що зберігається та передається від покоління до покоління. Квітчасті хустини багаті розмаїтістю, мають свої дивні назви – «тернові», «багрові», «яблуневі», «білокрилі», їх краї оздоблені гарними рясними китицями. За кожним експонатом – своя цікава та загадкова жіноча історія, своя доля…
Красу та барвистість хусток доповнюють на виставці прикраси з бісеру (ґердани, селянки, кольє), створені руками талановитих майстринь «Дивосвіту»: вишукана колекція робіт Світлани Єрмолаєвої (с. Богданівка Знам’янського району), ніжні, наповнені ліризмом й теплотою вироби
Наталії Собінової та Тетяни Таран (м. Кіровоград), самобутні, з веселковими хрестиковими візерунками твори Віри Кравченко (с. Соколівське, Кіровоградського району), Оксани Трікашової (смт Онуфріїївка),
Наталії Гуржос (смт Добровеличківка).
До експозиції виставки увійшли етнографічні предмети з фондів Кіровоградського обласного краєзнавчого музею та шаль актриси першого українського професійного театру Марії Заньковецької з фондів Бобринецького районного краєзнавчого музею.
Тож завітайте на виставку «Обереги жіночої краси», помилуйтесь композиціями, створеними з української барвистої хустки, та прикрасами з бісеру ручної роботи кращих майстринь обласного творчого об’єднання «Дивосвіт». Адже за вікном – березень, початок весни, час сподівань і звершень.

Кіровоградський обласний Центр народної творчості Фото Олександра Доглядного

Кіровоградський обласний Центр народної творчості Фото Олександра Доглядного

Кіровоградський обласний Центр народної творчості
Фото Олександра Доглядного


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool