Кіровоград: виставка до Дня художника (ФОТО)

Жовтень 11, 2013 | Новини | Переглядів: 1076 | Коментарі: 0

11 жовтня 2013 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відбудеться відкриття виставки до Дня художника.

За останні декілька років проведення даної виставки, що презентує усе розмаїття стилів, напрямків, технік творчої палітри митців нашого краю, вже стало традиційним.
Основу експозиції складають твори художників – членів Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України.
Центральне місце в експозиції займають твори членів родини Надєждіних, що відповідають творчим пошукам у сучасному українському образотворчому мистецтві. Для постійних відвідувачів музею вже є знайомими символізм Андрія Надєждін та живописна імпровізація народного художника України Михайла Надєждіна.
Сучасний підхід в традиційних жанрах образотворчого мистецтва, таких як натюрморт та пейзаж, демонструє в своїх роботах Андрій Хворост.
Відомий на Кіровоградщині графік Володимир Кир‘янов традиційно порадував своїх шанувальників роботами, виконаними у техніці – туш, перо.
Широкий діапазон творчих інтересів відрізняє роботи Ігоря Смичека, який працює в різноманітних техніках книжкової та станкової графіки, проте, останнім часом надає перевагу техніці живопису акриловими фарбами.
Представлені на виставці твори відомих майстрів пейзажу Фелікса Полонського, Валерія Давидова, Віктора Перепічая, Володимира Плітіна, що репрезентують реалістичний напрямок в образотворчому мистецтві Кіровоградщини.
Окрасою експозиції є яскраві натюрморти Сергія (заслужений художник України) та Анатолія Шаповалових.
Цього року відомий кіровоградський живописець Анатолій Янєв презентує свої твори як заслужений художник України, що є вагомою подією в житті Кіровоградської обласної організації НСХУ.
Мистецтво кераміки на Кіровоградщині розвивається завдяки родині Фірсових. Їх творчість відразу привертає увагу глядачів оригінальністю та різноплановістю. Також на виставці представлені керамічні твори викладача кафедри хореографічних дисциплін, образотворчого мистецтва та дизайну КДПУ ім. В. Винниченка Лариси Кулініч.
Відомий майстер батику та гобелену Марія Церна вже не перший рік дивує відвідувачів своїми натюрмортами з квітами, виконаними в реалістичній манері.
Представлені в експозиції і твори молодшого покоління спілчан Анатолія Кімнатного та Андрія Кадигроба.

На виставці представлені цікаві, сповнені творчої фантазії портрети роботи директора Кіровоградської дитячої художньої школи ім. О. Осмьоркіна Ганни Іванової. Тут також можна побачити твори її колег, викладачів художньої школи Олексія Лозинського та Олександра Кир’янова.
Не можна не відзначити також твори художників Олександра Лісовенка, Ірини Кухаренко, що виконані в реалістичному стилі.
В експозиції представлені також твори авторів, що готуються до вступу до Національної спілки художників України: Василя Коваля, Анастасії Плітіної, Марії Ачкасової, Олександра Демиденка.

Не залишилась забутою творчість тих членів Кіровоградської організації Національної спілки художників України, які пішли з життя. Це роботи Бориса Вінтенка, Володимира Федорова, Миколи Бондаренка, Миколи Добролежи, Олександра Логвинюка, Анатолія Дворського, Леонтія Орлика, Василя Остапенка, Григорія Гнатюка. Цього року пішов з життя заслужений працівник культури України Леонід Бондар, полотна якого також представлені в експозиції.

Анатолій Кімнатний завідуючий відділом музею –
картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»

11 жовтня 2013 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відбудеться відкриття виставки до Дня художника.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool