Кіровоград: відбувся обласний етап збору-змагання юних рятувальників

Червень 18, 2015 | Новини | Переглядів: 997 | Коментарі: 0

16-18 червня у м. Кіровограді на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді» відбувся обласний етап збору-змагання юних рятувальників в рамках Всеукраїнського польового табору «Рятувальник», організаторами якого виступили Управління ДСНС України в області, департамент освіти і науки обласної державної адміністрації та Кіровоградське обласне відділення Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки».

У змаганнях брали участь 80 учасників - вісім команд-переможниць міських та районних зборів-змагань осередків Кіровоградського відділення Руху. Юні рятувальники випробовували свої сили в орієнтації у надзвичайних ситуаціях природного і техногенного характеру, змагалися у спритності та витривалості. Під час змагань діти проходили дистанцію «Пошуково-рятувальні роботи в умовах природного середовища з елементами рятувально-прикладної дистанції», яка включала в себе етапи: «Бойове розгортання та гасіння пожежі», «Рятувальні роботи в зоні техногенної аварії» і «Орієнтування», а також дистанцію «Рятування постраждалого з висотного об’єкту», яка включала в себе знання медичних питань. Показали діти й свої акторські здібності у конкурсі «Візитна картка». Школярі довели, що можливо поєднувати спортивну загартованість і витривалість з акторським талантом.
Ввечері діти зустрічалися з воїнами, які брали участь у АТО, відпочивали біля багаття, змагалися у конкурсі авторської патріотичної пісні.
В загальному заліку Х обласного збору-змагання «Рятувальник» перше місце виборола команда Новгородківського району, друге – команда Петрівського району і третє місце посіли команди м. Олександрії та Онуфріївського району. Переможці були нагороджені кубками, грамотами, дипломами та цінними подарунками організаторів змагань.
Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool