Кіровоград: відбулася перша прес-конференція голови облдержадміністрації Андрія Ніколаєнка

Лютий 26, 2013 | Новини | Переглядів: 1071 | Коментарі: 0

Сьогодні в обласному перинатальному центрі відбулася перша прес-конференція голови облдержадміністрації Андрія Ніколаєнка на тему "Пріоритети діяльності обласної влади крізь призму завдань Президента України Віктора Януковича".

 Місце для проведення прес-конференції керівника області обрано не випадково, адже перинатальний центр це по-справжньому знаковий об’єкт для Кіровоградщини, збудований за дорученням Президента України, який і відкривав особисто Віктор Янукович. Представники обласних мас-медіа уже добре знають і сам центр, і принципи його роботи, а от для представників районних ЗМІ - це було перше знайомство – вони мали можливість оглянути перинатальний центр і поспілкуватися із його завідуючою Тетяною Мітєвою.
Журналісти із 45 центральних, обласних та міськрайонних засобів масової інформації упродовж 2-х годин слухали і мали можливість задати питання голові облдержадміністрації стосовно усіх аспектів розвитку Кіровоградщини упродовж останніх 3-х років.
Голова облдержадміністрації нагадав, що в Україні розпочато системну реалізацію Національних проектів. А для області, за його словами, ключовим став проект "Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства".
- Кіровоградщині випала честь першій в державі реалізувати проект "Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства", направлений на збереження здоров'я матері і дитини. Президент України, перебуваючи у Кіровограді у жовтні 2010 року, поставив перед нами завдання збудувати перший в державі перинатальний центр і практично за рік ми із цим завданням впоралися. Нині завдяки реалізації проекту, Кіровоградщина залишила ганебне перше місце по дитячій і материнській смертності, - наголосив він.
У своєму вступному слові Андрій Ніколаєнко досить детально зупинився на головних макроекономічних показниках розвитку області з огляду на реалізацію програми "Центральний регіон – 2015".
- Базою для створення обласної програми соціально-економічного розвитку Кіровоградщини на п’ятирічку "Центральний регіон – 2015" стала програма Президента України "Україна для людей", - наголосив голова облдержадміністрації.
Андрій Ніколаєнко переконаний, що результати реалізації ключових заходів програми "Центральний регіон – 2015" є ефективними завдяки тому, що базуються на знакових кроках держави в економіці і соціальній сфері протягом трьохрічної діяльності Президента України Віктора Януковича.
Керівник області відзначив, що незважаючи на усі труднощі реформаційних змін в державі, стабільність гривні збережено і припинено зростання цін. На регіональному рівні ціни не лише не зростають, а є місце для стійких дефляційних процесів. Цього вдалося досягти завдяки підтримці місцевого товаровиробника і впровадженню програми "Купуй кіровоградське". За словами Андрія Івановича, до реалізації "Купуй кіровоградське" долучилося 87 товаровиробників, і охоплює ця акція більше 500 торговельних точок, зрозуміло, що проведена робота у цьому напрямку якраз і допомогла втримати ціни. Область має найнижчий індекс споживчих цін протягом останніх п’яти років і найвищі темпи інвестицій в основний капітал.
Одна з ключових вимог Глави держави як до центральних органів влади, так і до влади на місцях - збільшення доходів населення. З огляду на це, голова облдержадміністрації зазначив, що в рамках реалізації програми "Центральний регіон – 2015" в області створено 58,4 тис. нових робочих місць. "Баланс між створеними і ліквідованими робочими місцями за 2010-2012 роки склав 16,3 тис. робочих місць, для порівняння за 2009 рік – 600 місць", - уточнив він. Як підкреслив очільник області, збільшено і розмір середньомісячної заробітної плати: у 2011 році – це цифра становила 1815 грн., а у минулому, 2012 році – це вже 2428 грн.
Андрій Ніколаєнко наголошує, що обласна влада, виконуючи завдання Президента України щодо зменшення тиску контролюючих органів на бізнес, вимагає і від бізнесу працювати чесно і прозоро. Серед результатів виконання цього принципу у підходах співпраці влада-бізнес зменшено чисельності працівників - майже на 3,4 тис. осіб (у 1,8 раза), які отримували мінімальну заробітну плату і зменшено кількість підприємств-боржників на 43,1%, порівняно з 2010 роком. Кіровоград став пілотним у створенні центру надання адміністративних послуг.
Особливу увагу очільник області зосередив на соціальній політиці Глави держави і тих заходах, що проведено в області у соціальній сфері - відкриття центру матері і дитини, роботу соціальних магазинів і аптек, забезпеченні вчасних виплат усіх видів державних соціальних допомог.
- Президент України Віктор Федорович Янукович вже двічі побував у нас, в області. За кожною робочою поїздкою Глави держави – визначальні кроки, що суттєво вплинули на розвиток області, - продовжив далі Андрій Ніколаєнко.
І серед таких кроків він виділив підтримку з боку керівництва держави авіаційної галузі на Кіровоградщині. Так, за дорученням Президента України технічна база льотної академії поповнилася 7 новими літаками, придбаними за кошти держбюджету.
Іще більш знаковий об’єкт для області – завод з виробництва ядерного палива, право на будівництво якого Кіровоградщина також здобула завдяки президентській підтримці.
Крім будівництва перинатального центру область отримала безпрецедентні кошти на розвиток медичної галузі (онкодиспансер - гама-камера, кардіодиспансер - ангіограф, вартісне обладнання для 21 центру ранньої діагностики, тощо).
Окрім цього, за дорученням Віктора Януковича галузь освіти Кіровоградщини упродовж останніх 3-х років отримала суттєве збільшення автобусного та комп’ютерного парків. Так, у рамках реалізації програми "Шкільний автобус" придбано 88 шкільних автобусів, що на 14,3% більше, ніж за 5 попередніх років.
У культурному просторі не лише області, а і усієї України відбулася знакова подія - до 130-річчя театру корифеїв було реконструйовано обласний академічний музично-драматичний театр ім. Кропивницького, на який держава виділила 125 млн. грн.
- Лише озвучені факти свідчать, що тісна співпраця регіональної і центральної влади – це ті точки зростання, які дають впевненість в успішному майбутньому області, - підкреслив голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool