Кіровоград: відбулась науково-практична семінар-нарада

Червень 25, 2015 | Новини | Переглядів: 834 | Коментарі: 0

24 червня у с.Созонівка Кіровоградського району відбулась науково-практична семінар-нарада, присвячена питанням збирання та підготовки до зберігання врожаю раніх зернових культур в умовах 2015 року.

Одним з важливих з питань наради було забезпечення пожежної безпеки під час зернозбиральної кампанії, оскільки за статистикою у минулому році в Україні виникло 80 пожеж на хлібних масивах, у місцях переробки та зберігання зернових і грубих кормів, що завдало збитків сільгоспвиробникам на понад 20 млн. грн.
Т.в.о. заступника начальника Управління ДСНС в області підполковник служби цивільного захисту Роман Шаповалов детально зупинився на заходах, які вживаються пожежно-рятувальною службою області спільно із місцевими органами виконавчої влади щодо недопущення пожеж під час жнив.
Зокрема, питання протипожежного захисту сільгоспугідь та сільгосппідприємств 20 квітня розглянуто на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, рішенням якої затверджено обласний план-заходів збереження ранніх зернових культур і грубих кормів від пожеж у 2015 році. Місцевими адміністраціями розроблені та затверджені аналогічні плани.
Впродовж червня відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України органами держпожнагляду області здійснені перевірки стану готовності сільгосппідприємств до зернозбиральної кампанії. Під час яких проводились протипожежні інструктажі із працівниками та здійснювались комплексні обстеження стану сільгосптехніки техніки та забезпеченість її первинними засобами пожежогасіння. Також на виконання вищевказаного розпорядження Кабінету Міністрів України протягом липня та серпня поточного року будуть здійснені перевірки стану пожежної та техногенної безпеки усіх сільгоспугідь та об’єктів, з оформленням і врученням відповідних актів та приписів, а у разі виявлення порушень будуть застосовані заходи адміністративного та запобіжного впливу у тому числі подання матеріалів до судів щодо заборони експлуатації підприємств.
Разом з тим, - підкреслив Роман Анатолійович. - Ми розуміємо, що питання протипожежного захисту об’єктів не можливо вирішити лише шляхом застосування санкцій та заборон. Тому з метою недопущення пожеж керівникам усіх рівнів, як органів влади, так і відповідних підприємств, необхідно: забезпечити усунення на об’єктах агропромислового комплексу протипожежних недоліків та приведення їх у належний стан до початку зернозбиральної кампанії. Перш за все, здійснити обкошування і оборювання захисними смугами сільгоспугідь із зерновими посівами, встановити біля них попереджувальні знаки, укомплектувати сільгосптехніку первинними засобами пожежогасіння згідно з нормами належності та провести із працівниками, задіяними на жнивах, протипожежні інструктажі та навчання з пожежно-технічного мінімуму. Крім того, активізувати роз’яснювальну роботу серед населення, забезпечити належне функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони та цілодобове чергування на об’єктах агропромислового комплексу під час жнив членів добровільних пожежних формувань. Важливо також вжити заходів щодо недопущення спалювання пожнивних залишків, стерні та іншої сухої рослинності, а також продовжити здійснення спільних із представниками екологічної інспекції, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, МВС рейдових перевірок стану земельних ділянок з метою попередження і виявлення випадків пожеж у природних екосистемах.
У ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool