Кіровоград: вечір історичної правди

Листопад 28, 2015 | Новини | Переглядів: 1408 | Коментарі: 0

День пам’яті жертв Голодомору і політичних репресій щороку відзначається в Україні в четверту суботу листопада. Такої страшної трагедії, яку пережили українці у 30-х роках не зазнав, мабуть, жоден народ в історії людства.

Пам’яті тих, хто загинув від голодомору та репресій, був присвячений вечір історичної правди «Не звільняється пам'ять, відлунює знову роками», який провів колектив бібліотеки-філії №8 27 листопада з дітьми та підлітками мікрорайону.

Мета: вшанувати пам'ять безвинно замучених голодом та репресіями людей, виховувати почуття співпереживання, поваги до минулого України, сприяти поверненню історичної пам’яті.

Напередодні в читальному залі була оформлена історична викладка- інсталяція «Скорбота пам’яті людської», яка розкрила суть більшовицького тоталітаризму та його наслідки.

Події про страшну трагедію тих часів сколихнули серця присутніх, заставили переосмислити нашу історію, трагічні її сторінки.
Відео-перегляд «Стежками болю і мук», в якому очевидці розповідали про ті часи, емоційно зворушив запрошених. Наостанок присутні запалили «Свічку пам’яті» та схилили голови в скорботі.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool