Кіровоград: вдерлися до квартири та вчинили розбійний напад

Червень 23, 2015 | Новини | Переглядів: 1385 | Коментарі: 0

Двоє раніше судимих жителів обласного центру проникли до квартири 59-річного кіровоградця, жорстоко його побили та заволоділи грошовими коштами у сумі 12 тисяч гривень, 2400 доларів США й банківськими картками. За вчинене зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Пригода сталася напередодні вихідних в обідню пору. Зловмисники довідалися, що чоловік зберігає вдома грошові кошти, отримані від продажу квартири. Молодики постукали у двері, кіровоградець відчинив незнайомцям, не підозрюючи нічого лихого.
Один із чоловіків почав розповідати історію про те, що нібито собака пенсіонера покусав його дитину й зараз дівчинка знаходиться у лікарні у тяжкому стані. Потім попросив господаря квартири терміново надати документи, які підтверджують, що тварині було проведено усі необхідні щеплення.
Потрапивши до помешкання, нападники нанесли пенсіонеру удари дерев’яною битою в область голови та численні удари руками по тулубу. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий впав на підлогу. Після чого зловмисники відтягли дідуся в кімнату й зв’язали йому мотузкою руки та ноги.
- Один зі нападників почав запитувати, де лежать грошові кошти, - розповів згодом потерпілий. – В той час я боявся за своє життя й повідомив, де саме зберігаються гроші.
Нападники взяли частину готівки. Втім молодикам цього виявилося замало й вони продовжили погрожувати літньому чоловіку, бити його й вимагати ще грошей. Тоді потерпілий вказав на місце, де зберігав решту заощаджень. Проте зловмисники сказали, що це не повна сума. На що старенький повідомив, що частину грошей поклав на депозит у банк. Прихопивши з собою ще й банківські картки, розбійники втекли.
Отямившись від пережитого, пенсіонер дістався до коридору, де лежав ніж, розрізав мотузки й відразу ж зателефонував знайомій й попросив про допомогу. Жінка швидко зорієнтувалася, заблокувала картки й викликала міліцію та швидку.
- Правоохоронці встановили особи зловмисників, причетних до розбійного нападу, - повідомив в.о. начальника Кіровоградського міськвідділу міліції Володимир Гавриленко. - Ними виявилися раніше судимі кіровоградці 37 та 41 років. Менш ніж за добу одного з нападників було затримано.
Речові докази кримінального правопорушення частково вилучено.
За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій, поєднаний з проникненням у житло), санкцією якої передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.

За матеріалами Кіровоградського МВ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool