Кіровоград: в управлінні ДСНС відбулося засідання колегії

Листопад 12, 2015 | Новини | Переглядів: 1468 | Коментарі: 0

11 листопада в Управлінні ДСНС України у Кіровоградській області відбулося засідання Колегії за підсумками оперативно-службової діяльності протягом 9 місяців 2015 року.

Участь у засіданні взяли керівний склад Управління та підпорядкованих підрозділів області.
Відкриваючи засідання, начальник Управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк зупинився на основних завданнях, поставлених перед територіальними підрозділами на засіданні Колегії ДСНС України, яка відбулася 30 жовтня. Зокрема,

Голова Служби Микола Чечоткін закцентував увагу керівників на забезпеченні готовності органів та підрозділів ДСНС до дій за призначенням, а саме: оперативному реагуванні сил ДСНС на можливі надзвичайні ситуації та події відповідно до Плану протидії загрозам і реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду 2015-2016 років; своєчасне реагування на випадки виявлення населенням вибухонебезпечних предметів та реалізацію планів розмінування місцевості в регіонах. Серед основних завдань і вдосконалення системи навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях, покращення матеріально-технічного забезпечення органів та підрозділів ДСНС та подальше забезпечення роботи регіональних штабів з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

Віталій Григорович також зазначив, що за підсумками оперативно-службової діяльності за звітний період Управління ДСНС у Кіровоградській області має одні з найкращих показників.
Начальник Управління поінформував присутніх про роботу, проведену підрозділами протягом 3 кварталу. Кіровоградські рятувальники брали участь у гасінні пожежі нафтобази “БРСМ Нафта” у с. Глеваха Київської області. На нафтобазі ЗАТ «РУР ГРУП С.А.» проведено навчання щодо дій пожежно-рятувальних підрозділів під час гасіння умовної пожежі резервуару об’ємом 5000 кубічних метрів та умовного розливу нафтопродуктів в обвалуванні резервуару. Фахівці Служби порятунку з Кіровоградщини взяли участь у підготовці та проведенні спільних міжнародних навчаннях ДСНС України та НАТО. Сапери Управління ДСНС залучені до гуманітарного розмінування у зоні АТО.

Серед здобутків і те, що власними силами здійснено капітальний ремонт двох пожежних автомобілів м. Кіровограда та смт Компаніївки та проводиться ремонт автомобіля ДПРЧ-26 м. Ульяновки. Також для належного виконання завдань за призначенням у серпні Управлінням здійснено закупівлю 2 тонн піноутворювача, який передано до районних підрозділів, на території обслуговування яких розташовані нафтобази. У вересні Управлінням від ДСНС України отримано 1 тонну піноутворювача, який надійшов в якості гуманітарної допомоги.

Піноутворювач передано до підрозділів, у яких є найбільша потреба у даному вогнегасячому засобі з урахуванням особливостей районів.
Щодо порядку денного, то під час засідання було озвучено ряд питань та підведено підсумки діяльності за звітний період. Так, підрозділами Управління здійснено 1274 виїзди на гасіння пожеж та 769 – на ліквідацію надзвичайних подій іншого характеру. Завдяки професійним діям рятувальників протягом звітного періоду під час ліквідації надзвичайних ситуацій та подій врятовано 101 особу. Групою піротехнічних робіт знешкоджено 421 одиницю вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни. З метою запобігання пожежам, посилення протипожежного захисту населених пунктів, об’єктів різних форм власності органами держпожнагляду в області протягом січня–жовтня вживались відповідні заходи реагування.

За результатами засідання Колегії були прийняті рішення за напрямками діяльності Управління ДСНС, зокрема щодо покращення матеріально-технічної бази служби, готовності до реагування на надзвичайні події та закцентовано увагу керівників районних підрозділів на відповідальному їх виконанні.

Прес-служба У ДСНС в області

 


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool