Кіровоград: в УМВС підбили підсумки роботи

Вересень 16, 2013 | Новини | Переглядів: 1024 | Коментарі: 0

У роботі засідання колегії, що відбулося 13 вересня, взяли участь начальник УМВС генерал-майор міліції Костянтин Пожидаєв, його заступники, керівники галузевих служб та міськрайорганів міліції.

Особлива увага на засіданні приділялась питанням результатів роботи з протидії корупції, незаконному обігу наркотиків, забезпеченню безпеки дорожнього руху та зниження аварійності на автошляхах регіону.
Загалом з початку року працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю області виявлено 68 кримінальних правопорушень за ознаками злочинів у сфері службової діяльності (зловживання владою або службовим становищем та отримання неправомірної вигоди), 77 кримінальних правопорушень, пов’язаних з посяганнями на кошти державних цільових програм та 23 – у сфері державних закупівель.
Також викрито 14 кримінальних правопорушень у сфері земельних відносин, 8 – у сфері банківської діяльності та – 3 у сфері приватизації. Крім того, за матеріалами співробітників ДСБЕЗ розпочато 27 проваджень з ознаками кримінальної корупції.
Працівниками управління боротьби з організованою злочинністю відкрито 7 кримінальних проваджень у сфері службової діяльності, 5 з яких з ознаками корупції. Складено та направлено до суду 13 протоколів про корупційні правопорушення, з яких за результатами розгляду вісім посадових осіб вже притягнуто до адміністративної відповідальності. На розгляді ще перебуває три протоколи.
З початку року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію про понад 900 кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речових, їх аналогів або прекурсорів. Із незаконного обігу вилучено понад 45 кілограмів наркотичних засобів.
Протягом восьми місяців працівники кримінальної міліції у справах дітей виявлено та припинено понад 1300 адміністративних правопорушень, 128 з яких скоєно неповнолітніми.
У рамках проведення щотижневих заходів «Діти вулиці», «Вокзал», а також з метою запобігання жебрацтву та бродяжництву у дитячому середовищі, вчинення неповнолітніми протиправних дій протягом поточного року спільно з представниками служби у справах дітей було проведено більше 1500 рейдів. За результатами проведених перевірок 87 осіб позбавлено батьківських прав, до притулку поміщено 46 дітей.
Крім того, з початку поточного року підрозділами КМСД винесено 49 «офіційних попереджень» про неприпустимість вчинення насильства в сім’ї дорослим особам та 4 неповнолітнім. За невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей за ст.184 КУпАП до адміністративної відповідальності притягнуто 398 осіб.
Працівники Державтоінспекції області під час нагляду за дорожнім рухом упродовж восьми місяців поточного року виявили та припинили близько 37 тисяч порушень правил, норм і стандартів, що стосуються безпеки дорожнього руху. З них задокументовано 5,4 тисячі фактів керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння.
Завдяки вжитим заходам зменшилась кількість автопригод з потерпілими на 2 %, кількість загиблих в ДТП знизилась на майже 10 %.
Наразі на території області триває комплекс профілактичних заходів “Увага! Діти на дорозі!”, який розпочався 20 серпня. Інспектори ДАІ спільно з власниками вулично-дорожньої мережі проводять обстеження ділянок, що прилягають до територій навчальних закладів та якими проходять маршрути руху шкільних автобусів.
За результатами вжитих заходів на усунення виявлених недоліків власникам вулиць та доріг вже направлено 14 приписів, 29 вимог ДАІ та складено дев᾿ять протоколів про адміністративні правопорушення.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool