Кіровоград: в обласному Управлінні МВС відбулося засідання колегії

Жовтень 22, 2013 | Новини | Переглядів: 1216 | Коментарі: 1

Працівники міліції підбили підсумки роботи за дев’ять місяців поточного року та визначили пріоритети в діяльності на найближчий час.

На початку засідання обговорювалися питання покращання умов роботи дільничних інспекторів міліції, зокрема, що стосується відкриття опорних пунктів в обласному та районних центрах, а також населених пунктах регіону. Начальник УМВС генерал-майор міліції Костянтин Пожидаєв звернув увагу керівників міськрайорганів на необхідності більш тісної взаємодії з представниками органів місцевої влади стосовно вирішення цього питання.
Продовжилося засідання колегії розглядом результатів роботи за напрямками оперативно-службової діяльності.
Так, було відзначено, що працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю протягом дев᾿яти місяців цього року виявили понад 110 кримінальних правопорушень за ознаками злочинів у сфері службової діяльності, у тому числі 45 за ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) та 8 за ст. 368 КК України (отримання неправомірної вигоди).
Також викрито 181 кримінальне правопорушення, пов’язане з посяганнями на бюджетні кошти, 16 кримінальних правопорушень у сфері земельних відносин, 12 – у сфері банківської діяльності та – 4 у сфері приватизації. Також за матеріалами працівників ДСБЕЗ розпочато 29 проваджень з ознаками кримінальної корупції.
З початку року працівниками управління боротьби з організованою злочинністю УМВС в області відкрито дев’ять кримінальних проваджень у сфері службової діяльності, п’ять з яких з ознаками корупції. Розпочато 5 кримінальних проваджень за фактами хабарництва (2 у сфері земельних відносин). Найбільша сума хабара склала 50 тисяч гривень.
Крім того, працівниками УБОЗ складено та направлено до суду 14 матеріалів про корупційні правопорушення, які вчинені депутатами міських, сільських рад, державними службовцями та головою сільської ради. За рішенням суду вісім осіб оштрафовано, три протоколи ще перебуває на розгляді.
За звітний період поточного року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію про понад 1020 кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речових, їх аналогів або прекурсорів, з яких за 596 кримінальними провадженнями особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Із незаконного обігу вилучено близько 60 кілограмів наркотичних засобів.
Протягом дев’яти місяців поточного року працівниками кримінальної міліції у справах дітей виявлено та припинено майже 1550 адміністративних правопорушень, 148 з яких скоєно неповнолітніми. Спільно з представниками служби у справах дітей проведено 1749 рейди, у ході яких виявлено більше 290 дітей, що проживають у несприятливому середовищі, 127 з яких вилучено. За результатами проведених перевірок 128 осіб позбавлено батьківських прав. До притулку поміщено 50 дітей, до закладів охорони здоров’я – 58, в сім’ї повернуто 15 неповнолітніх.
За невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей за ст.184 КУпАП до адміністративної відповідальності притягнуто понад 450 жителів області.
Крім того, з початку року до органів внутрішніх справ надійшло 141 звернення про зникнення дітей, з них 10 – стосовно вихованців інтернатних закладів. 130 дітей розшукано протягом доби, згодом було встановлено і місцезнаходження інших неповнолітніх.
За матеріалами сектору боротьби з кіберзлочинністю УМВС в області зареєстровано 50 кримінальних правопорушень у напрямку протидії так званій «комп’ютерній злочинності», за 27 з яких обвинувальні акти направлені до суду.
Працівниками Державтоінспекції області упродовж дев’яти місяців поточного року виявлено та припинено понад 41 тисячу порушень правил, норм і стандартів, що стосуються безпеки дорожнього руху. З них задокументовано більше шести тисяч фактів керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння.
Завдяки вжитим заходам кількість дорожньо-транспортних пригод з постраждалими зменшилась на 7,5%, кількість травмованих – на 7,3%, кількість загиблих в ДТП осіб зменшилась на понад 14%.

 


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool