Кіровоград: в ході акції оглянуто 16789 мешканців міста

Квітень 17, 2013 | Новини | Переглядів: 870 | Коментарі: 0

Із квітня 2011року в Кіровограді започатковано медико - соціальну акцію "Здорові жителі – здорове місто", метою якої стало наближення медичної допомоги до населення шляхом проведення медичних профілактичних оглядів у віддалених районах міста.

Огляди здійснюються бригадами медиків у складі лікарів: терапевта, окуліста, хірурга, УЗД з проведенням клінічної лабораторної діагностики, флюорографічного обстеження та первинного онкопрофогляду. Всі обстеження безкоштовні. Кінцевим результатом акції є виявлення захворювань на ранніх стадіях розвитку, своєчасне лікування, покращення якості та тривалості життя, зменшення виходу на інвалідність та смертності від таких грізних захворювань як туберкульоз, серцево – судинні та онкозахворювання, цукровий діабет.
За час проведення акції виїзні профілактичні огляди населення відбулися у 23 мікрорайонах та на ПАТ "Гідросила":
В ході акції оглянуто 16789 мешканців міста.
Виявлено вперше хворих з такими небезпечними хворобами як:
гіпертонічна хвороба –744
цукровий діабет – 138
передпухлинні та онкозахворювання –342;
підозра на туберкульоз – 29 (направлені на дообстеження в тубдиспансер)
Всі хворі з вперше виявленими захворюваннями дообстежені та взяті на диспансерний облік.
З 2013 року після відкриття в амбулаторно – поліклінічних закладах міста центрів ранньої діагностики акцент на проведенні профоглядів зроблено саме на них. Мешканці міста мають змогу пройти поглиблене обстеження в одному місці з залученням сучасного дороговартісного обладнання, закупленого у 2012 році.

джерело


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool