Кіровоград: у місті запрацювала котельня на альтернативних видах палива

Грудень 26, 2014 | Новини | Переглядів: 1252 | Коментарі: 0

Перша у Кіровограді котельня на альтернативних видах палива, побудована за кошти міського бюджету, почала давати тепло сьогодні, 26 грудня.

Символічно, що вона опалюватиме приміщення дитячо – юнацької спортивної школи №2, тобто створюватиме комфорт у спортивних залах саме для дітей, наголосив під час відкриття котельні секретар міської ради Іван Марковський. Урочисту стрічку входин перерізали Іван Марковський та Сергій Колодяжний, який вже отримав мандат довіри від міської ради і зовсім скоро буде опікуватися питаннями гуманітарної сфери міста. - Це чудовий подарунок нашим юним спортсменам, майбутнім чемпіонам світу і олімпіонікам, - відзначив у своєму виступі секретар міської ради. – Сьогодні у школі займаються 650 дітей різного віку і ми намагаємося створити їм максимально комфортні умови для проведення якісного тренувального процесу. Василь Бебих, директор ПП «Віком», ознайомив з технічними характеристиками котельні. Тепло для приміщень загальною площею понад 1000 квадратних метрів генеруватимуть два котла потужністю по 90 кВт кожний. Окремо в систему вмонтовані два накопичувачі тепла, які дозволять впродовж декількох годин продовжувати опалення навіть при виключених котлах. Відключення світла теж не буде особливою проблемою, оскільки відразу включаться електричні генератори, які працюють на рідкому паливі. Оскільки котли працюють на твердому паливі, а це можуть бути дрова, пелети, вугілля, то і вартість виробленого тепла буде значно нижчою, звернув увагу Іван Марковський. Якщо тариф на централізоване газове опалення по Кіровограду складає близько 11 гривень за метр квадратний, та вартість обігріву ДЮСШ №2 буде не більше 5 гривень за квадратний метр. - Це перша “бюджетна” котельня, де відмовилися від дороговартісного імпортного газу, - підкреслив Іван Марковський. – Ми ж реалізуємо цілу програму переходу на альтернативні види палива для подачі тепла на об’єкти соціально – культурної сфери у Кіровограді. Невдовзі такі котли обігріватимуть загальноосвітню школу № 15 і лікарню швидкої медичної допомоги

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool