Кіровоград: у міській раді говорили про співпрацю із поліцією

Березень 30, 2016 | Новини | Переглядів: 900 | Коментарі: 0

Сьогодні, 30 березня міський голова Кіровограда Андрій Райкович зустрівся з представниками правоохоронних органів міста. Говорили про співпрацю, та налагодження спільної роботи.

Нині, як зазначив Андрій Райкович, необхідно відпрацювати такий алгоритм співпраці, який би приніс користь громаді. Зокрема першочергово необхідно вирішувати питання ліквідації стихійної, нічної торгівлі, незаконної вирубки дерев, крадіжок комунального майна у місті.

- Ми маємо чимало повідомлень про ганебні крадіжки на цвинтарях – і огорож, і зелених насаджень, є факти і вандалізму на могилках!, - відзначив міський голова. - На які пункти прийому брухту потрапляють ці речі? Взагалі, хто перевіряє, чи всі пункти мають ліцензію, чи законно вони працюють, що приймають? Також, громаду і мене, як міського голову, турбує питання, яке активно обговорюються у місті - де пам’ятник Леніну? Допоможіть його повернути громаді. Ми маємо плани, куди і на які пам’ятники можна використати три тонни бронзи.

Натомість Ігор Пайлик, начальник Кіровоградського відділу поліції ГУНП в області запевнив, що протягом тижня пам’ятник Леніну знайдуть. Разом з тим, головний поліцейський міста звернув увагу, що у нинішньому році значно погіршилась криміногенна ситуація.
- Поліцейські зареєстрували майже чотири з половиною тисячі кримінальних справ. В цей же період минулого року їх було 2 436, - попередив головний поліціянт Кіровограда. - Також зареєстровано 5 вбивств у місті, це в два рази більше, ніж за три місяці минулого року. За перший квартал 2016 – го у місті скоїли 12 розбоїв та 78 грабежів.

Одна з причин цього, за словами Ігора Пайлика – поліцейська реформа. Частина правоохоронців не пройшли переатестацію, частина йде з роботи, а нових немає. Так з 60 – ти необхідних слідчих є лише 20. Ігор Пайлик запевнив, що готовий співпрацювати з міською владою, зокрема підтримують реалізацію програми «Безпечне місто». Про співпрацю з поліцією доповіли начальники профільних управлінь міської ради.

А новообраний секретар міської ради Сергій Бойко висловив готовність лобіювати питання соціальної підтримки поліцейських, зокрема молодих спеціалістів, що лише почали працювати.

Зустріч з правоохоронцями тривала майже дві години, насамкінець міський голова Андрій Райкович запропонував правоохоронцям співпрацювати, аби подбати про безпеку громадян у місті: - Сьогодні, у такому поважному колі відповідальних керівників, я пропоную визначити алгоритм спільних дій. Адже від нашого взаєморозуміння і активної, продуктивної взаємодії залежить і порядок, і безпека, і рівень загальної культури нашого міста.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool