Кіровоград: тариф 12 гривень 35 копійок - офіційно затверджений НКРЄ

Листопад 11, 2014 | Новини | Переглядів: 1196 | Коментарі: 0

У зв’язку з початком опалювального періоду на комунальному підприємстві пройшла зустріч працівників „Теплоенергетика”. Колектив підбив підсумки підготовчої роботи.

Адже за 2014-й рік здійснено чималу кількість ремонтних робіт, серед яких заміна тепломереж, підготовка мазутного господарства та оновлення підрозділів селища Нового.

Директор підприємства Сергій Кравченко подякував працівникам за якісну роботу та повідомив про те, що наступного року за умови фінансування міською владою планується продовження реконструкції теплових мереж на вулицях Гагаріна та Київській, а також початок робіт по вулиці Чигиринській. На ці заходи підприємство сподівається залучити близько чотирьох мільйонів гривень.

Найбільше уваги працівників „Теплоенергетика” викликало питання тарифної політики. Раніше секретар міської ради Кіровограда Іван Марковський повідомив про те, що тарифи, які мають сплачувати за теплопостачання абоненти підприємства, не узгоджені з органами місцевого самоврядування. Тому теплопостачальники мають переглянути свою цінову політику та зняти складову рентабельності з тарифу.

Колектив „Теплоенергетика” наголосив, що тариф 12 гривень 35 копійок встановлений на основі розрахунків підприємства Нацкомісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Комісія встановила таку ціну шляхом коригування, згідно висновків 2010 року Державної інспекції з контролю за цінами в Кіровоградській області. Коригування відбулось по всім статтям витрат, за винятком об’ємів надання послуг, які на даний час зменшились у зв’язку з встановленням автономного опалення.

Спеціалісти КП відзначили, що за умов зменшення затвердженого тарифу, підприємство нестиме збиток, як мінімум у 25 мільйонів гривень, адже встановлений тариф не має складової рентабельності. Крім того, за змінами в розподілі коштів, які заробляють комунальні підприємства України, з першого січня 2015 року, 20% заробленого теплопостачальні заклади автоматично відраховуватимуть на податковий збір. Виходячи з цього, зниження ціни на послуги „Теплоенергетика” можливе лише за рахунок зарплатні працівників підприємства або шляхом скорочення штату.

Як вихід з ситуації, українське законодавство передбачає можливість зменшення тарифу за участі органів місцевого врядування. В такому випадку місцева влада зобов’язується компенсувати теплопостачальнику різницю в ціні (ст. 31, Закон України „Про житлово-комунальні послуги”).

Така практика вже існувала на підприємстві. Тариф КП „Теплоенергетик”за Гкал менший, ніж у підприємства ДП „Кіровоградтепло” ТОВ „ЦНТІ УНГА” (338,9 грн порівняно з 364,1 грн). Однак в перерахунку на кв.м., він стає вищим, ніж у „Кіровоградтепло” через те, що ТЕЦ опалює переважно стару частину міста та будинки низької етажності. Через це органи місцевого самоврядування приводили тарифи КП до рівня базового підприємства з відшкодуванням різниці між економічно обґрунтованими та діючими тарифами. Проте наразі про компенсацію різниці не йдеться. В іншому випадку комунальному підприємству загрожує перехід у оренду.

Колектив „Теплоенергетика” під час зустрічі з керівництвом підприємства одноголосно проголосував за те, щоб підприємство залишилось у власності міста. В разі ж, якщо перед закладом все таки постане питання оренди, працівники вирішили розглянути можливість оренди підприємства самим колективом і наділили повноваженнями захищати інтереси „Теплоенергетика” на усіх рівнях його керівника – Сергія Кравченка.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool