Кіровоград: стартувала молодіжна акція «Здорово здоровим бути!»

Жовтень 15, 2013 | Новини | Переглядів: 1079 | Коментарі: 0

14 жовтня в Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва ім. О.М.Бойченка за підтримки управління молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації стартувала молодіжна акція «Здорово здоровим бути!».

Здоровий спосіб життя – актуальна та модна тема серед сучасної молоді. Саме тому, вже на перший захід тижня - відкритий мікрофон «Як зберегти здоров’я змолоду?» завітали активні та креативні учні КЗ «Педагогічний ліцей». На запитання, чому вони вирішили відвідати саме цей захід, вони відповіли, що їх привабила можливість вільного спілкування з людьми, що переймаються та опікуються питаннями здоров’я та здорового способу життя.
Першою перед гостями виступила Ірина Глобенко - начальник відділу з питань молодіжної політики управління молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації. Вона презентувала діяльність управління молоді та спорту Кіровоградської ОДА щодо популяризації здорового способу життя та запросила молодь бути не лише учасниками, але й ініціаторами проведення різноманітних акцій по збереженню здоров’я та відмови від шкідливих звичок. Цю тему продовжив і Володимир Бочаров-Туз, представник Кіровоградського відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ». Підрахувавши кількість присутніх у залі, він зробив сумний висновок: згідно неофіційної статистики, серед присутніх в залі одна людина потенційно може бути носієм ВІЛ-інфекції. Він наголосив, що найбільше сприяє поширенню епідемії ВІЛ/СНІД страх дізнатися про те, що ти сам можеш бути інфікованим. Крім того, сучасне суспільство ще не в змозі толерантно ставитись до людей, хворих на ВІЛ/СНІД; цьому сприяє недостатня поінформованість та вигадки щодо можливостей зараження. Саме тому багато хто відмовляється здавати тести на виявлення підступної хвороби.
Екатерина Суліма, завідувач жіночої консультації №3 Кіровоградського пологового будинку Святої Анни, розповіла про важливість контрацепції в статевому житті сучасної молоді. Сьогодні молодь рано починає інтимне життя, тому важливо думати про захист від інфекцій, що передаються статевим шляхом.
Марина Марініна, директор Кіровоградського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», обговорила з молодіжною аудиторією важливість спорту у підтримці здоров’я людини. Марина Анатоліївна наголосила, що здоровий спосіб життя розпочинається не з відмови від шкідливих звичок, або походу до спортивної секції, а з бажання людини бути здоровою.
Найбільше ж запам’яталося присутнім спілкування з Нілом Плоховим, представником Кіровоградського обласного благодійного фонду милосердя «Отчий дім» та Костянтином Вербицьким, діючим командиром ланки громадського об’єднання «Роял Ренджерс». Ці драйвові хлопці підвели своєрідний підсумок усієї зустрічі. Разом з аудиторією вони визначили, що здоровий спосіб життя складається із раціонального харчування, спорту, загальної гігієни організму та відмови від шкідливих звичок. Виступаючи перед молоддю, вони розповіли, що саме за цими напрямками ведеться виховання членів їх організації.
Учасники заходу переглянули цікаву відеопрезентацію, а найактивніші мали нагоду взяти участь в цікавій інтерактивній грі, за що отримали солодкі призи.
Кожен з нас має право вибирати життя, яке робить його щасливим. Але, роблячи цей вибір, варто пам’ятати, що не все, що приносить нам задоволення, приносить користь нашому здоров’ю. Немає нічого більш приємного, ніж провести довге життя в красивому тілі, з хорошим настроєм, отримуючи задоволення від кожної хвилини, виховуючи здорових дітей, а потім - зустріти старість в бадьорому дусі та без жалю про пройдений шлях.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool