Кіровоград: рятувальники відвідали обласний соціальний центр матері та дитини

Березень 26, 2015 | Новини | Переглядів: 943 | Коментарі: 0

Рятувальники Кіровоградщини продовжують навчати жителів області правилам безпечного поводження у екстремальних ситуаціях.

Для цього відвідують і соціальні заклади. Так, 24 березня працівники пожежно-рятувальної служби завітали до комунального закладу «Кіровоградський обласний соціальний центр матері та дитини» Кіровоградської обласної ради, що у селищі Новому м.Кіровограда.
У соціальному центрі живуть молоді мами з малятами, які пережили складні життєві обставини. Жінки та діти живуть у найкращих умовах, аби могли швидко стати на ноги та знайти себе у суспільстві. Гостей мешканці центру прийняли з радістю, оскільки програма заходу була досить змістовною. Капітан служби цивільного захисту Аліна Бакай розповіла про головний сигнал цивільного захисту, що транслюється у випадку виникнення надзвчайної ситуації, про вміст «тривожної» валізи та заходи безпеки при виявленні вибухових пристроїв. Крім цього, переглянули і навчальний фільм «Варто знати кожному».
У випадку екстремальної ситуації, щоб допомогти собі та оточуючим, важливим вмінням для кожної людини є збереження внутрішьної рівноваги. Саме тому начальник відділу психологічного забезпечення майор служби цивільного захисту Валерія Водолажська провела інтерактивне заняття, в яке включила елементи тренінгових вправ щодо стресостійкості у екстремальних ситуаціях. Також жінок навчили навичкам при роботі з проявами болю за допомогою мануальних точок, завдяки яким людину можна заспокоїти, попередити серцевий напад.
Найменші мешканці центру також не залишилися без уваги – вони отримали іграшки, зібрані працівниками обласного Управління ДСНС. Переконані, що завдяки зустрічі з рятувальниками молоді матері отримали багато цікавої та корисної інформації.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool