Кіровоград: рятувальники налагодили механізми взаємодії з волонтерами

Грудень 23, 2013 | Новини | Переглядів: 1057 | Коментарі: 0

Рятувальники Кіровоградщини активно впроваджують практику взаємодії з громадськими організаціями та волонтерами.

Досвід показує, що це сприяє як організації роз’яснювальної роботи з населенням, так і більш ефективній допомозі громадянам, які потрапили у скруту, наприклад під час снігопаду.
Тож, 20 грудня представники прес-служби, відділу оперативного реагування та відділу запобігання надзвичайним ситуаціям провели «круглий» стіл з головами громадських організацій, зокрема: обласної організації Товариства Червоного Хреста України, «Територія успіху», дитячої екологічної громадської організації «Флора», Ленінської комуністичної спілки молоді Кіровоградської області.
Перед присутніми виступив прес-секретар начальника Управління ДСНС в області підполковник служби цивільного захисту Микола Леськів, який запропонував волонтерам долучитися до роз’яснювальної роботи з жителями області. Тож, під час засідання керівникам організацій були вручені листівки застерігаючого змісту – «Обігрівайся безпечно», «Обережно: тонка крига», «Святкуй Новий рік без надзвичайних подій» ті інші. У лікарнях поліграфічну продукцію розмістять представники Червоного Хреста, у вищих навчальних закладах – «Території успіху», у школах – «Флори», у під’їздах багатоквартирних будинків – Ленінської комуністичної спілки молоді.
Наступне питання порядку денного – взаємодія у зимовий період. Микола Леськів озвучив шляхи оповіщення і збору волонтерів з метою допомоги громадянам під час погіршення погодних умов. Щоб допомогти у розчищенні снігу на добровільній основі залучатиметься лише студентська молодь, з якою співпрацює «Територія успіху». Управління надасть оперативну інформацію до громадської організації, звідки вона надійде до добровольців через соціальні мережі.
Також співпрацюватимуть волонтери і з пунктами обігріву. Зокрема, «Флора» та «Територія успіху» нададуть представникам «Червоного Хреста» рукавички та ватно-марлеві повязки, які необхідні під час чергувань у наметах. Також «Червоний Хрест» надаватиме нужденним медикаменти, продукти та теплий одяг.
Співпраця триватиме і в подальшому, адже з волонтерами налагоджений не лише дієвий контакт, а й відпрацьовані офіційні документи – Плани взаємодії на 2014 рік.
У ДСНС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool