Кіровоград: роз’яснює Міндоходів

Квітень 01, 2014 | Новини | Переглядів: 1106 | Коментарі: 0

Подавайте декларацію про майновий стан і доходи в електронному вигляді

У Головному управлінні Міндоходів Кіровоградщини нагадють, що жителі області мають змогу подати податкову декларацію про майновий стан і доходи в електронній формі у режимі реального часу, тобто он-лайн.

Зробити це можна через офіційний веб-портал Міністерства доходів і зборів України. Для цього необхідно:
- Отримати електронний цифровий підпис. Його безкоштовно видає Акредитований центр сертифікації ключів ІДД Міндоходів, територіальні відділи якого функціонують у Центрах обслуговування платників Кіровоградської та Олександрійської ОДПІ;
- Завантажити із сайту АЦСК програмне забезпечення «Програмний комплекс користувача ЦСК». Встановити програмне забезпечення на персональному компютері та виконати необхідні налаштування допоможе Інструкція користувача;
- Авторизуватися за допомогою особистого електронного ключа та розпочати роботу.
Слід додати, що на сьогодні на допомогу громадянам на офіційному веб-порталі функціонує сервіс «Декларування он-лайн», який дає змогу заповнити річну податкову декларацію та зберегти результат у файлі як для друкування, так і надсилання до органів Міндоходів через Інтернет. Скористатися сервісом можна за електронною адресою: http://minrd.gov.ua/incomedecl.
Нагадуємо, платники податку на доходи фізичних осіб, які згідно з розділом ІV Податкового кодексу України зобов’язані подавати декларацію, мають зробити це до 1 травня 2014 року. При цьому суму податкового зобов’язання, зазначену у такій декларації, фізична особа повинна самостійно сплатити до 1 серпня 2014 року.

Як отримати довідку про доходи посеред кварталу?


Для отримання довідки про доходи за інший, ніж квартальний або річний звітний період, фізичній особі – підприємцю – платнику єдиного податку необхідно подати декларацію з позначкою «довідково».
При цьому у полі «місяць» рядка 2 розділу І «Загальні відомості» декларації через тире проставляється арабськими цифрами порядковий номер першого та останнього місяця (включно), за який подається така декларація, а у полі «рік» арабськими цифрами зазначається рік.
Така декларація не є підставою для нарахування або сплати податкового зобов’язання.
Проте це не звільняє такого платника податку від обов’язку подання податкової декларації у строк, встановлений для квартального та річного звітного періоду.
Складення звітності платниками єдиного податку визначено ст. 296 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VІ із змінами та доповненнями.

Як сплатити податок за переобладнання авто?

З початку цього року до чинного законодавства внесено зміни, згідно яких акцизним податком обкладаються транспортні засоби, ввезені на митну територію України без сплати цього платежу, що переобладнуються у легкові автомобілі. Це можуть бути, наприклад, вантажні автобуси, що видозмінюються для здійснення пасажирських перевезень.
При визначенні ставки акцизного податку враховуються технічні дані транспортного засобу, зокрема термін використання та об’єм двигуна. Датою виникнення зобов’язань зі сплати цього платежу є дата видачі документа про відповідність переобладнаного автомобіля вимогам безпеки дорожнього руху, а перерахувати його потрібно до моменту подання паперів для реєстрації або перереєстрації такого транспорту.
При цьому органи внутрішніх справ здійснять відповідні дії лише за наявності квитанції або платіжного доручення про сплату податку з відміткою банку про дату їх виконання. В розрахунковому документі у полі „Призначення платежу” зазначається „акцизний податок за переобладнений транспортний засіб”.
Звертаємо увагу громадян, що подання будь-яких розрахунків чи податкових декларацій з акцизного податку, що сплачується при переобладнанні авто, законодавством не передбачено.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool