Кіровоград: рейдова перевірка відбулась на Завадівці

Жовтень 15, 2013 | Новини | Переглядів: 921 | Коментарі: 0

З настанням холодів та початком опалювального сезону на перший план постає питання безпеки, оскільки обігрів житла передбачає використання електроприладів, газового обладнання та печей і груб

Щоб не сталося лиха, усе це обладнання повинно бути справним та використовуватись за призначення з суворим дотриманням правил експлуатації. Тож у власників приватного житла клопотів вистачає. Вдвічі більше клопотів у громадян незахищеної категорії: одиноких пенсіонерів, інвалідів, які через свій вік (а деяким у же понад 80 років) або хвороби зовсім безпорадні та потребують особливої уваги і піклування. Звичайно, їм допомагають соціальні працівники. Відповідну допомогу надають і фахівці пожежно-рятувальної служби, зокрема перевіряють, чи дотримано в оселі вимоги правил пожежної безпеки, проводять роз’яснювальну роботу, нагадують телефони екстреної допомоги.
10 жовтня спільна рейдова перевірка дотримання правил безпеки у приватному житловому секторі відбулась на Завадівці у Кіровограді. У рейді взяли участь працівники Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області, представники територіального центру соціального обслуговування та журналісти місцевих засобів масової інформації. Учасники рейдової перевірки заходили до помешкань пенсіонерів, перевіряли у якому стані перебувають груби, газове обладнання та якими електроприладами обігріваються старенькі, пояснювали, як зробити так, щоб пічка не стала осередком виникнення пожежі, нагадували про перевірку димоходів та витяжок, а також про ознаки отруєння чадним газом.
Сьогодні все менше залишається будинків з пічним опаленням. Натомість в оселі приходить блакитне паливо. Проте незалежно від способу обігріву старенькі, як бачимо, дуже ретельно слідкують за безпекою.
Закликаємо усіх мешканців області сумлінно виконувати правила пожежної безпеки у побуті, бути обережними, обігріваючи свої домівки. Користуйтеся лише сертифікованими газовими колонками та електронагрівальними приладами. Уважно стежте за справністю печей, вчасно очищуйте димоходи від сажі. Обережність з вогнем допоможе уникнути лиха у вашому домі.
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool