Кіровоград: рейд у лісовому масиві

Липень 27, 2015 | Новини | Переглядів: 1299 | Коментарі: 0

Протягом сезону відпочинку, як правило, частішають випадки пожеж сухої рослинності. Адже вони можуть завдати непоправної шкоди довкіллю та призвести до людських втрат.

Тому, коли встановлюється суха та спекотна погода небезпека підстерігає і у лісах, де оживає безперервний потік охочих відпочити серед природи та ще й поблизу річки чи ставка. На жаль, не усі відпочиваючі дотримуються правил безпеки, не кажучи про елементарні правила поведінки на природі.
У зв’язку з цим рятувальники спільно з представниками правоохоронних органів та лісівниками систематично проводять рейдові перевірки у лісових масивах області. Така перевірка відбулися 27 липня у Олександрійському районі. Фахівці поспілкувалися із відпочивальниками, які відпочивали на галявині, розклавши багаття. Їх відразу попросили загасити полум’я та засипати землею. І пояснили, що подібні дії у період найвищого класу пожежонебезпеки у лісах - це правопорушення, яке карається згідно з законодавством. Відпочивальники, в свою чергу, з розумінням поставилися до порад фахівців та запевнили, що надалі будуть серйозніше ставитися до питань безпеки під час відпочинку. Сподіваємось, що ця подія змусить їх задуматися над наслідками необдуманого вчинку, адже лісові пожежі – це лихо не лише для навколишнього середовища, а й передусім, для людей.
Загалом згадана подія підтверджує важливість рейдових перевірок у лісових масивах області. І хоча спекотна погода не сприяє активному відпочинку у лісі, все ж, перевіряючим вдалося виявити порушення та вчасно попередити пожежу у лісі. Завдяки спільним зусиллям лісівників, правоохоронних органів та рятувальникам, пожеж у природних екосистемах не виникає.
Шановні громадяни, не забувайте дбати про правила пожежної безпеки під час відпочинку та особливо у спекотну суху погоду. Адже, безпечний відпочинок – це збережене ваше життя і здоров’я.

У ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool