Кіровоград: протягом 2013 року усиновлено 44 дитини

Грудень 17, 2013 | Новини | Переглядів: 1086 | Коментарі: 0

Ознакою сучасної соціальної політики в галузі охорони дитинства є наближення чинної системи опіки до потреб дитини і реалізація прав та інтересів дітей. На цьому акцентувала увагу начальник служби у справах дітей міської ради Ірина Сисак під час прес – конференції сьогодні, 17 грудня.

На виконання доручення Президента України щодо забезпечення послідовного впровадження держаної соціальної політики підвищення стандартів життя та поліпшення соціальної підтримки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, створення умов для реалізації права дітей на виховання в сім’ї, спеціалістами служби у справах дітей проведена значна робота, завдяки якій із 54 дітей, які залишились без батьківського піклування, 50 – знайшли свої родини за різними формами сімейного виховання (усиновлення, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, дитячі будинки «Наш дім» Кіровоградської міської ради).
Одним із основних завдань служби у справах дітей відзначила Ірина Сисак, є розвиток у Кіровограді сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Сьогодні на обліку служби ( за первинним обліком) перебуває 454 дитини:
140 - перебувають під державною опікою;
289 – під опікою (піклуванням) громадян;
42 – в прийомних сім’ях;
20 – в дитячих будинках сімейного типу.
Протягом 2013 року всього усиновлено 44 дитини.
З них:
26 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, усиновлено громадянами України; 10 - іноземними громадянами; 8 дітей усиновлено одним із подружжя.
Із загальної кількості усиновлених дітей (44 дітей) – 27 перебували на обліку служби у справах дітей виконавчого комітету Кіровоградської міської ради.
Незалежно від того, в якій службі у справах дітей області дитина, яку усиновляють, знаходиться на обліку, але перебуває в дитячих закладах м. Кіровограда, організацією знайомства з цією дитиною, підготовкою всіх документів на розгляд комісії з питань захисту прав дитини та до суду, участю у судових засіданнях та в подальшому у вибутті дитини із закладу в сім’ю усиновлювачів займаються працівники служби у справах дітей виконавчого комітету Кіровоградської міської ради.
Таким чином, на обліку служби у справах дітей виконавчого комітету Кіровоградської міської ради перебуває 88 сімей, які усиновили 95 дітей, та проживають на території м. Кіровограда. За цими сім’ями, відповідно до вимог чинного законодавства, здійснюється нагляд щодо умов проживання і виховання усиновлених дітей.
Такий нагляд працівниками служби здійснюється щороку протягом перших трьох років після усиновлення дитини, а в подальшому – один раз на три роки до досягнення нею повноліття.

Джерело, фото Ігоря Філіпенка.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool