Кіровоград: причина займань - необережність з вогнем

Березень 13, 2014 | Новини | Переглядів: 741 | Коментарі: 0

Близько 15 пожеж торішньої рослинності, очерету виникло на території Кіровоградської області протягом останнього тижня. Найпоширеніша причина займань – необережність з вогнем.

Нагадуємо, що надзвичайно тепла березнева погода та суховії створюють сприятливі умови для пожеж сухої трави, очерету або сміття на відкритих територіях. Причому вигорають тисячі квадратних метрів. Рятувальники негайно реагують на подібні повідомлення від громадян. Проте застерігаємо жителів області від необачних кроків, закликаємо бути більш обережними з вогнем. Адже випалювання минулорічної рослинності, сухого листя, гілок дерев, сміття іноді обертається проти людини. Такі дії є не лише порушенням адмінкодексу, за яке накладається стягнення, а й завдає непоправної шкоди довкіллю, і не лише через сильну задимленість і високу температуру. До всього, гасити такі пожежі у нашій степовій зоні дуже складно через те, що вітер сприяє швидкому розповсюдженню вогню на великі території, і поблизу, як правило, відсутні джерела води. Такі пожежі є великою загрозою для розташованих поблизу лісових масивів та житлових будинків, оскільки вогонь може перекинутись і на них. І такі випадки вже траплялись неодноразово.
Шановні громадяни! Не допускайте недбальства при користуванні відкритим вогнем. Пам’ятайте, що погода наразі сприяє швидкому розповсюдженню пожеж, тож бережіть навколишнє середовище: не розкладайте багать, не кидайте непогашених недопалків та сірників – слідкуйте, щоб випадкова іскринка не переросла на полум’я та не наробила великої біди.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool