Кіровоград: презентували проекти створення індустріальних парків

Жовтень 11, 2013 | Новини | Переглядів: 857 | Коментарі: 0

2 проекти створення індустріальних парків у Кіровограді було представлено під час наради, яку провів заступник голови облдержадміністрації Олександр Чернявський.

Заступник голови правління ПрАТ "Піраміс" Ігор Глібко презентував присутнім концепцію створення індустріального парку "Кіровоградський", ініціатором будівництва якого виступає ПАТ "Гідросила".
Використання виробничих площ індустріального парку пропонується за напрямками: ливарне виробництво, машинобудування, хімічне виробництво, металообробка, виробництво будівельних матеріалів, тари тощо. На початковому етапі планується будівництво доріг по території індустріального парку та заведення комунікацій (водопостачання, газопостачання).
Заступник директора департаменту інфраструктури та промисловості облдержадміністрації Володимир Тоцький озвучив ідею створення індустріального парку на базі в/ч в Канатовому, де вже є низка підведених комунікацій, які щоправда потребують модернізації. Також є попередні домовленості з інвесторами із Китаю та Кореї про розміщення потужностей з виробництва сонячної енергії, яка забезпечить 100-150 МВатт чистої енергії.
Але на сьогоднішній день цей об'єкт режимний і знаходиться на балансі Міністерства оборони України. – зауважив Володимир Тоцький. – Тому наразі обласна влада активно працює над тим, щоб передати колишній військовий аеродром "Канатове" в обласне підпорядкування.
Олександр Чернявський зазначив, що процес створення індустріальних парків необхідно прискорити, адже це – запорука успішної реалізації вимог Президента щодо залучення інвестицій до промисловості, створення нових робочих місць, а також застосування світового досвіду організації промислового виробництва, розвитку інфраструктури та підвищенню конкурентоспроможності території.
Стосовно концепції створення індустріального парку "Кіровоградський" він зазначив, що для подання до розгляду і реєстрації в державному реєстрі індустріальних парків, її потрібно доопрацювати і подати розрахунки з максимального забезпечення території парку надлишковим енергоресурсом, тобто яку кількість води, газу та електроенергії буде готовий надати індустріальний парк потенційним інвесторам.
- Для того, щоб в нашій області з’явилися такі технологічні кластери або просто промислові майданчики для створення нових підприємств, багато ще треба зробити. Ми розуміємо нагальність впровадження цієї ідеї і будемо працювати над її втіленням, - підсумував Олександр Чернявський.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool