Кіровоград: понад 30 посадовців притягнуто до відповідальності

Травень 29, 2014 | Новини | Переглядів: 942 | Коментарі: 0

Отримання адмінпослуг має бути максимально простою та швидкою процедурою. Проте, численні порушення, що допускаються органами влади та місцевого самоврядування при надані такого роду послуг, необґрунтовано ускладнюють, затягують процедуру, а також вимагають додаткових грошових витрат з боку громадян.

Про це свідчать перевірки проведені органами прокуратури Кіровоградщини поточного року.
До прикладу, прокуратура Новоукраїнського району виявила, що Лісківська сільська рада стягувала кошти з громадян за безоплатну адмінпослугу. Зокрема, за присвоєння чи уточнення адрес будівлям і спорудам громадянин мав безпідставно заплатити 77,6 грн. та 45 грн. відповідно. Наразі, за поданням прокуратури порушення усунуто, винну особу притягнуто до відповідальності.
Окрім того, перевірки засвідчили, що чиновники необґрунтовано розширюють пакет документів для отримання послуги, зволікають з розглядом запитів, одночасно скорочуючи часи прийому, не здійснюють інформаційного забезпечення, так що люди не можуть самостійно, без сторонньої допомоги замовити послугу.
Загалом, на усунення порушень в діяльності суб’єктів надання адмінпослуг прокуратурою внесено 55 подань. За результатами розгляду частини документів прокурорського реагування до відповідальності вже притягнуто понад 30 посадових осіб.
Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool