Кіровоград: почали стягувати заборгованість за теплопостачання в примусовому порядку

Травень 25, 2015 | Новини | Переглядів: 1175 | Коментарі: 0

З початку міжопалювального періоду юридичним відділом ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» активізовано роботу по примусовому стягненню заборгованості зі споживачів підприємства за надані послуги централізованого теплопостачання.

 

За період з березня по травень 2015 року боржникам підприємства в порядку досудового врегулювання спору було направлено 118 претензій про термінове погашення боргу за надані послуги централізованого теплопостачання на загальну суму заборгованості 605,70 грн. з попередженням про подальше звернення підприємства до судових органів з метою примусового стягнення існуючої заборгованості.

Щодо боржників, які не виконали вимоги зазначених вище претензій, юридичним відділом було розпочато позовну роботу.

Так, за період з березня по травень 2015 до судових органів подано понад 50 позовних заяв про стягнення заборгованості за надані послуги централізованого теплопостачання зі споживачів – фізичних осіб на загальну суму боргу 672,40 тис. грн.,

До господарського суду Кіровоградської області за аналогічний період було подано 8 позовних заяв про стягнення заборгованості за надані послуги централізованого теплопостачання зі споживачів – юридичних осіб на загальну суму боргу 1 854,27 тис. грн., з яких задоволено 3 позови на суму 220,24 тис. грн. , інші справи перебувають на судовому розгляді.

В порядку примусового виконання рішення судових органів про стягнення заборгованості за надані послуги централізованого теплопостачання органами ДВС було накладено стягнення на заробітну плату та пенсію 6 боржників, загальний розмір заборгованості яких складає 29,82 тис. грн. Крім того, органами ДВС в примусовому порядку було стягнуто за період з березня по травень 2015 року з боржників підприємства заборгованість за надані послуги централізованого теплопостачання у сумі 53,35 грн.

Якщо боржник підприємства перебуває у скрутному матеріальному становищі і звернувся до адміністрації підприємства з заявою укласти договір реструктуризації боргу, підприємство завжди з розумінням ставиться до прохання споживача.

З початку міжопалювального періоду укладено 25 договорів на загальну суму заборгованості 157,3 тис. грн. В даному випадку такі боржники уникнуть примусових заходів стягнення існуючої заборгованості за надані послуги централізованого теплопостачання через органи ДВС.

Адміністрація ДП«Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» звертається до споживачів з проханням терміново погасити наявні борги за послуги теплопостачання, не допускати їх накопичення протягом міжопалювального періоду.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool