Кіровоград: пішов з життя наш Шевченко

Жовтень 01, 2015 | Новини | Переглядів: 1636 | Коментарі: 0

29 вересня 2015 року після довготривалої хвороби завершилося земне життя кандидата історичних наук, доцента кафедри всесвітньої історії Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, Великого друга обласного художнього музею Шевченка Сергія Івановича. Він не дожив до свого 57-річчя всього один день….

Уся його багаторічна повсякденна науково – просвітницька діяльність була направлена та спрямована на збереження й пропаганду культурного надбання нашого краю, вивчення та пропагування української історії, популяризацію історії рідного краю й примноження національної культурної спадщини та духовності українського народу.
Більше 10 років співпрацював з обласним художнім музеєм, як фаховий музейник, був незмінним куратором студентів – істориків, які проходили на базі музею навчальну практику, опікувався кожним студентом. Сергій Іванович завжди допомагав доброю порадою та батьківським словом не лише своїм практикантам, а й співробітникам музею, адже і в нашій установі працюють його колишні студенти. Саме він започаткував проведення звітних студентських конференцій за підсумками практики безпосередньо в музейних стінах.
Будемо завжди пам’ятати його як доброзичливу, делікатну, з чудовим почуттям гумору, стриману й врівноважену людину.
Сергій Іванович Шевченко був активним учасником різноманітних культурно-мистецьких заходів, виставок, круглих столів, проектів, залучав студентів до екскурсійної діяльності, проведення різноманітних акцій, волонтерства.

Світла пам'ять про Сергія Івановича назавжди залишиться в наших серцях, а його подвижницьке життя, його творчість, величезна наполегливість, самовіддача та самовдосконалення буде прикладом для наслідування для майбутніх поколінь.

З глибоким сумом колектив Кіровоградського обласного художнього музею висловлює щирі співчуття рідним та близьким Сергія Івановича Шевченка.


Довідково:
Шевченко Сергій Іванович народився 30 вересня 1958 року в с. Водяне Добровеличківського району, закінчив Павлівську середню школу Світловодського району Кіровоградської області в 1976 році. Після закінчення школи навчався на історичному факультеті Київського державного університету ім. Т.Г.Шевченка (1976 - 1981), здобув кваліфікацію історик – архівіст, викладач історії та суспільствознавства. В подальші роки працював архівістом І категорії, завідувачем Світловодського державного міського архіву, директором Державного архіву Кіровоградської області. В подальшому - викладач кафедри всесвітньої історії КДПУ ім. В.К.Винниченка, закінчив аспірантуру Інституту української археології та джерелознавства ім. М.Грушевського НАН України, в 1997 році захистив кандидатську дисертацію, отримавши ступінь кандидата історичних наук. Отримав звання доцента кафедри всесвітньо історії. Є автором понад 200 наукових праць, в т.ч. з краєзнавства, архівознавства, історіографії та ін. За своє життя нагороджений численними відзнаками. Був лауреатом обласної краєзнавчої премії ім. В.Ястребова (1996).


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool