Кіровоград: пікет Департаменту охорони здоров’я (ФОТО)

Липень 30, 2015 | Новини | Переглядів: 2276 | Коментарі: 0

30 липня 2015 року в Кіровограді за ініціативою активістки Кіровоградського Євромайдану, члена ГО БФ «Кіровоград волонтерський», Тетяни Бородіної відбулася акція протесту.

Акція проводилася з 11.00 до 12.00 біля приміщення Департаменту охорони здоров’я Кіровоградської області
Мета – привернення уваги громадськості обласного центру на даний факт халатного відношення медиків котрі не вчасно встановили діагноз апендицит хворому онуку Кіровоградської активістки та волонтерки Тетяни Бородіної.
Вимоги – звільнення хірурга дитячої обласної лікарні та інфекціоніста із займаних посад. Т.Бородіна звинувачує медиків у тому, що вони поставили неправильний діагноз, через що її онук у важкому стані потрапив у реанімацію.
Так, 6 липня поточного року родина Бородіних звернулась до дитячої обласної лікарні м.Кіровоград з гострим болем у животі в малюка. Без огляду хлопчика відправили в інфекційне відділення міської лікарні, де йому також не зробили відповідих аналізів. У результаті дитина потрапила в реанімацію з діагнозами: лопнувший апендицит, фібринозний гнійний перитоніт, багаточисленні абсцеси, багато великих і малих спайок. За лікарську помилку лікарі отримали лише догану і додаткове навчання з проблеми.

Кіровоград: пікет Департаменту охорони здоров’я

Кіровоград: пікет Департаменту охорони здоров’я

Кіровоград: пікет Департаменту охорони здоров’я

Кіровоград: пікет Департаменту охорони здоров’я

Кіровоград: пікет Департаменту охорони здоров’я

Кіровоград: пікет Департаменту охорони здоров’я

Кіровоград: пікет Департаменту охорони здоров’я

Кіровоград: пікет Департаменту охорони здоров’я

Під час виступів було зазначено, що кричущий випадок, що стався з внуком Тетяни Іванівни - Тиграном показав всім на скільки страшна і гнила система, яка покликана на вирішення проблем в медицині. Лікарі, які спочатку трапилися на шляху дитини, все зробили для того, щоб сталася трагедія. Це признав у своїх перевірках і департамент охорони здоров’я у Кіровоградської області. Але признання це ще не покарання. За злочинної халатності двох лікарів дитячої обласної лікарні не були зроблені обов’язкові відповідні аналізи (аналіз крові) та ні яких додатковій обстежень для дитини. Через що він був переведений в інфекційне відділення.
До учасників акції вийшла заступник директора Департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА Наталія Горбатенко, яка зазначила присутнім, що частина претензій з боку Т.Бородіної частково перевірена і деякі зроблені висновки. Враховуючу сьогоднішню ситуацію департамент зверне увагу на всі зауваження. Найближчим часом буде створена спільна комісія разом з департаментом охорони здоров’я міста де буде проведено розслідування. Дійсно є момент невчасного діагностування дитини, що спричинило дану ситуацію.

Дмитро Бивалий, фото автора.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool