Кіровоград: «Підводний світ крізь призму мистецтва»

Листопад 12, 2015 | Новини | Переглядів: 1281 | Коментарі: 0

12 листопада 2015 року у відділі Кіровоградського обласного художнього музею - картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна», у рамках «Творчої майстерні» був проведений майстер-клас з стилізації природних форм «Підводний світ крізь призму мистецтва».

Людина, долучившись до мистецтва одного разу, вже не може без нього. Все своє життя вони крокують пліч опліч. Так і відвідувачі наших майстер-класів, майстрині з Кіровоградського інституту розвитку людини «Україна» з Вищої народної школи та починаючі художниці, прийшовши до нас одного разу, не можуть відмовити собі у задоволенні відвідувати нас щотижня. Розвиваючи свої художні здібності та навчаючись новому вони щоразу на крок наближаються до професійної майстерності. Творчість - показник цивілізованості та прогресу, внутрішній вибір та самореалізація, розкриття себе як творця і винахідника.

Цього разу майстер-клас був присвячений темі стилізації природних форм і мав назву «Підводний світ крізь призму мистецтва».
Стилізація – це процес узагальнення предмета за формою та кольором, метою якого є підкреслення найвиразніших рис. Стилізація має свої принципи: узагальнення форми, спрощення конструкції, зміна характеру форми на декоративну, перетворення об’ємної форми на площинну.

Майстер-клас розпочався із теоретичного вступу, учасниці ознайомилися з принципами стилізації та завданнями заняття. Для стилізації були запропоновані фотокартки з зображеннями живих форм, обравши картку за власним смаком майстрині спочатку стилізували обрану істоту, а згодом декорували її різноманітними орнаментами. Перейшовши до розфарбовування, кольори обиралися для підкреслення образу та характеру істоти, а також створення настрою картини.

Підсумовуючі усе вищесказане слід зазначити, що цього тижня відвідувачі заходу проявили себе справжніми дизайнерами, розвиваючи свої здібності шляхом стилізації природних форм, а саме, узагальнюючі та підкреслюючи характерні образи жителів підводного всесвіту.

Богдан Мороз – художник І категорії відділу  музею - картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool