Кіровоград: не допустимо нових жертв! (ФОТО)

Липень 22, 2015 | Новини | Переглядів: 1570 | Коментарі: 0

21 липня 2015 року у Кіровограді за ініціативою представників Кіровоградської обласної благодійної організації «Відкрите серце» та групи людей, що є клієнтами замісної підтримувальної терапії (ЗПТ) Кіровоградського обласного центру відбулася акція під назвою «Війна з наркотиками – війна з людьми! Не допустимо нових жертв!»

Акція була проведена на центральній площі міста перед приміщенням Кіровоградської обласної державної адміністрації.

Перед присутніми виступила Вікторія Лінцова. Під час виступу вона зазначила, що у Міжнародний день вшанування пам’яті жерт війни з наркотиками, організатори акції хочуть повідомити владі та суспільству про те, що каральні методи боротьби з поширенням наркоманії – вбивають людей. Більше 10-ти тисячь людей щорічно в Україні потрапляють за грати через злочини, пов’язані з наркотиками, більшість з них – це молоді люди. За зберігання невиликих доз забороненних речовин можна отримати до 3-5 років позбавлення волі. Пенітенціарна система у нашій країні – це резервуар поширення захворювань, таких як ВІЛ-інфекція, туберкульоз, вірусні гепатити. Виходячи з місць позбавлення волі хворими та інвалідами – такі люди, часто, вже не мають ні здоров’я, ні майбутнього, багато з них помирають у молодому та середньому віці. Обмежуючи доступ до програм замісної підтримувальної терапії влада провокує нові жертви так званої війни з наркотиками. Для порівняння - курс лікування метадоном, це препарат, що застосовується у ЗПТ на рік для одного пацієнта коштує 700-800 грн, повний пакет послуг 3700 грн. Утримання у місцях позбавлення волі однієї людини це 13700 грн. коштів бюджету, не рахуючи витрати на розкриття кримінального злочину, що становить приблизно 22 тис. грн.

Кіровоград: не допустимо нових жертв! (ФОТО)

Кіровоград: не допустимо нових жертв! (ФОТО)

Кіровоград: не допустимо нових жертв! (ФОТО)

Вона так же проінформувала присутніх про те, що на даний момент вищезазначеною організацією зібрано 150 підписів під петицією від кіровоградців, яких безпосередньо торкнулася проблема нелегального наркоспоживання. Проблема обмеженого доступу до лікування у замісній підтримувальній терапії (ЗПТ) у Кіровограді серйозна, і може мати негативні наслідки не тільки в житті людей, які хочуть, але не можуть потрапити на лікування зараз та в майбутньому. ЗПТ дає шанс на відновлення життя. Кабінет ЗПТ в наркологічному диспансері міста працює на межі своїх можливостей та постійно розширювати його не можливо. Вже другий рік учасники акції заявляють про те, що їм потрібний другий кабінет ЗПТ та наполягають на негайних заходах для розширення доступу до лікування для тих, хто зараз його потребує.

Дмитро Бивалий , фото автора.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool