Кіровоград: навчальний семінар для студентів професійного ліцею

Грудень 11, 2014 | Новини | Переглядів: 827 | Коментарі: 0

Неспокійні часи диктують свої вимоги до щоденного життя кожного громадянина.

Тож завданням рятувальників на сьогодні є навчити усіх бажаючих діям на випадок надзвичайних ситуацій різного характеру. Цю роботу фахівці Управління ДСНС активно проводять спільно з представниками Навчально-методичного центру цивільного захисту та БЖД Кіровоградської області. 10 грудня вони відвідали Кіровоградський професійний ліцей побутового обслуговування.
Студенти дізналися як діяти у випадку загрози терористичного акту, захоплення в заручники або збройного нападу. Цю та іншу інформацію вони довідалися від викладача обласних курсів удосконалення керівних кадрів навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Сергія Вареника. Кожній людині необхідно знати як діяти у тих чи інших небезпечних умовах, тож показ слайдів з коментарями фахівця були цілком доречними. Студенти дізналися які існують укриття та як проходить процес евакуції, як користуватися протигазом або іншими засобами індивідуального захисту органів дихання.
Про іншу небезпеку наших днів – боєприпаси, до яких віднедавна додалися ще й сучасні зразки, знаходять їх на території звільнених від терористів східних міст, розповів фахівець групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС лейтенант служби цивільного захисту Костянтин Саєнко. Кіровоградські сапери також знешкоджують застарілі боєприпаси, які знаходять на території області, саме їх макети і продемонстрував рятувальник та зазначив, що у випадку виявлення такого предмету до нього краще не наближатись та одразу повідомити за номером «101».
Отримали студенти та викладачі і застережні листівки, де надаються поради як діяти у випадку небезпеки на льоду, як правильно користуватися приладами опалення або святковою піротехнікою.
У ході заняття слухачі щиро зацікавилися усім почутим та переконалися, що кращими ліками від паніки та страху є знання, надані кваліфікованими спеціалістами пожежно-рятувальної служби та Навчально-методичного центру.
Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool