Кіровоград: нарада у мера міста

Листопад 11, 2013 | Новини | Переглядів: 1391 | Коментарі: 0

Питання розвитку громадянського суспільства та залучення громадськості до формування та реалізації державної і регіональної політики стали головними на нараді міського голови Олександра Саінсуса з керівниками виконавчих органів міської ради сьогодні, 11 листопада.

Олександр Саінсус наголосив під час наради на актуальності тісної співпраці виконавчих органів з громадськими організаціями обласного центру. Така співпраця, переконаний міський голова, дозволить ефективно виконати завдання Президента України щодо створення більш сприятливих умов для задоволення інтересів, захисту прав і свобод людини і громадянина, подальше становлення громадянського суспільства на засадах безпосередньої, представницької демократії, широкого впровадження форм демократії участі, самореалізації та самоорганізації громадян.
Важливість такої співпраці Олександр Саінсус показав на прикладі взаємодії з найчисельнішою громадською організацією обласного центру – організацією ветеранів, яка активно проводить консультації з міською владою з усіх важливих питань життєдіяльності територіальної громади. На останній такій зустрічі, підкреслив міський голова, обговорювалися питання організації роботи громадського транспорту в Кіровограді і досягнута домовленість винести його на засідання клубу “Ветеран” 26 листопада. Більш активними, переконаний міський голова, мали б бути також міські молодіжні організації та органи самоорганізації населення – об’єднання співвласників багатоквартирних будинків та квартальні комітети.
За інформацією начальника управління з питань внутрішньої політики Надії Грищенко, Міські нормативно-правові акти щодо сприяння розвитку ІГС в цілому створюють умови для їх діяльності. Так Український Незалежний Центр політичних досліджень на семінарі у Києві з питання розвитку ІГС, який проводила Координаційна рада з питань розвитку громадянського суспільства при Президентові України у жовтні 2013 року, відзначив, що тільки в місті Кіровограді та Донецьку врегульовано питання проведення консультацій з громадськістю. Однак вказано, що Статут міста містить обмеження в реалізації права на місцеву ініціативу та ініціювання проведення громадських слухань.
Міський голова Олександр Саінсус доручив відділу з питань внутршньої політики узагальнити усі пропозиції, які надійдуть від виконавчих органів та громадських організацій щодо організації ефективної співпраці.

джерело


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool