Кіровоград: Надія Воленшчак та Ігор Волков заявили про намір підписати Меморандум

Січень 26, 2015 | Новини | Переглядів: 2010 | Коментарі: 0

В приміщенні Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати відбулося засідання Ради Територіального відділення Асоціації платників податків України в Кіровоградській області.

На порядку денному – актуальні питання податкового законодавства, захист інтересів платників податків, розгляд звернень членів ТВ АППУ.
Перше питання «Про податкові новації у 2015 році. Законодавство та практичні аспекти», з якого доповідали Надія Воленшчак, член Ради ТВ АППУ, начальник Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) України в Кіровоградській області та Оксана Рева, начальник відділу ДФС, викликало ряд запитань та коментарів членів Ради ТВ АППУ. Зокрема, голова Ради ТВ АППУ в Кіровоградській області, депутат міськради Ігор Волков запропонував податківцям роз’яснити ситуацію щодо впровадження електронного адміністрування ПДВ (нагадаємо, що Кіровоградське територіальне відділення Асоціації платників податків ініціювало звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів щодо призупинення введення з 01 січня 2015 року системи електронного адміністрування ПДВ та внести зміни до Закону України від 31.07.2014 року № 1621 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих положень)». З цього питання, учасники ТВ АППУ отримали чітку відповідь, що впровадження електронного адміністрування ПДВ відтерміновується до 1 липня 2015 року.
Оксана Рева надала детальну інформацію щодо впровадження транспортного збору (щорічний додатковий податок в розмірі 25 000 грн на автомобілі не старше 5 років з об’ємом двигуна 2,5 літра для дизелів, і з об’ємом двигуна 3 літри для бензинових авто та розрахунок суми збору за першу реєстрацію транспортних засобів), використання ЕККА, єдиного соціального внеску та пільгових умов щодо його нарахування. Щодо 4 критеріїв, необхідних для застосування пониженої ставки ЄСВ з коефіцієнтом 0,4, про які інформували податківці, учасники засідання виразили сумнів з огляду на малоймовірне виконання всіх вимог одночасно.
Жваве обговорення викликало друге питання порядку денного «Про розміри ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельного податку, для об’єктів нежитлової нерухомості», які мають затверджуватись депутатами Кіровоградської міськради на черговій сесії 27 січня 2015 року.
Ігор Волков, Голова Ради ТВ АППУ, обґрунтував введення коефіцієнтів 0,1% для об’єктів нежитлової нерухомості та 0,5 – для житлової, застосування пільги для об’єктів житлової нерухомості, тобто жителі міста Кіровограда, які володіють квартирою до 75 м2 або житловим будинком – до 150 м2 не сплачуватимуть податок. Якщо площа квартири понад 75 та будинків більше 150 м2 – сплачуватимуть податок у розмірі 0,5% від мінімальної зарплати з тієї площі, що перевищує норму. Наприклад, якщо трикімнатна квартира площею 68 м2 – податок не сплачується, а власник квартири площею 81 м2 – має сплатити податок за 6 м2 (81-75), що становить 36,54 грн.
Рада ТВ АППУ в Кіровоградській області одностайно підтримала введення коефіцієнтів 0,1% для об’єктів нежитлової нерухомості та 0,5 – для житлової.

З третього питання «Про підготовку та проведення Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків – 2014», який стартує 16 лютого 2015 року» доповідав Олександр Гавриленко, виконавчий директор ТВ АППУ в Кіровоградській області, який надав умови участі в Рейтингу та закликав учасників засідання та громадськості Кіровоградщини пропонувати підприємства та установи, які відповідають критеріям відбору. Для об’єктивності проведення регіонального туру Рейтингу Рада ТВ АППУ запрошує громадські організації долучитись до конкурсного комітету.
В різному розглянули відкрите звернення Ради ТВ АППУ у Вінницькій області щодо негативного впливу на розвиток підприємництва постанов НКРЕ та окремих положень законодавства України в сфері енергетики, зокрема, змін до частини 11 статті 26 Закону України «Про електроенергетику» щодо спільного використання технологічних мереж.
На завершення засідання Ігор Добрянський, член Ради ТВ АППУ, депутат Кіровоградської обласної Ради, науковець, запитав представників ДФС чи прогнозували податківці орієнтовну суму нових податків та ефективність від їх впровадження для економічного розвитку Кіровоградщини.
Ігор Волков зазначив, що Асоціація платників податків у Кіровоградській області діє виключно в інтересах платників податків та для соціально-економічного розвитку регіону. Надія Воленшчак, начальник ГУ ДФСУ в Кіровоградській області та Ігор Волков заявили, що мають намір в лютому 2015 року підписати Меморандум про співпрацю, який сприятиме підвищенню рівня ефективності взаємодії ДФС та громадськості.
Асоціація платників податків України – добровільна неприбуткова та неполітична всеукраїнська громадська організація, яка створена в 1998 році для захисту інтересів платників податків та експертної підтримки податкової реформи в Україні.
Головна місія Асоціації платників податків України полягає у забезпеченні захисту прав та законних інтересів її членів, поліпшенні підприємницького клімату в країні, розвитку партнерських відносин між владою і бізнесом, підвищенні соціальної відповідальності платників податків.
АППУ – потужний осередок громадянського суспільства у сфері податків та фінансів, представляє і захищає інтереси малого, середнього та великого бізнесу усіх ключових секторів економіки по всій Україні.
Територіальне відділення Асоціації платників податків України в Кіровоградській області відкрите для співпраці і закликає всіх зацікавлених приєднатися до його діяльності.

Прес-служба ТВ АППУ в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool