Кіровоград: на території області наразі зареєстровано більше 5000 іноземців

Грудень 04, 2013 | Новини | Переглядів: 925 | Коментарі: 0

Управління Державної міграційної служби України в Кіровоградській області здійснює реалізацію державної політики у сферах міграції (імміграції та еміграції), у тому числі протидії нелегальній (незаконній) міграції, громадянства, реєстрації фізичних осіб, біженців та інших визначених законодавством категорій мігрантів

На території області наразі зареєстровано більше 5000 іноземців, які постійно або тимчасово проживають в Україні, 8 осіб у статусі біженців та 2 особи, які потребують додаткового захисту. Правовий статус мігрантів, які легально перебувають в Україні, біженців та осіб, які потребують додаткового захисту, визначено Конституцією України та чинним законодавством.
Для забезпечення реалізації прав мігрантів, біженців та осіб, які потребують додаткового захисту, Управлінням ДМС в області спільно з іншими органами влади затверджено низку планів заходів з питань їх інтеграції в українське суспільство. Зокрема, стосовно працевлаштування, правового захисту, медичної допомоги тощо.
Управління ДМС в області та обласний центр зайнятості здійснюють проведення роз’яснювальної роботи з особами, які визнані біженцями, щодо можливості працевлаштування згідно законодавства України. Окрім того, у Кіровоградській області створено дві громадські приймальні з надання первинної безоплатної правової допомоги. В подальшому планується створення адаптаційних курсів для біженців та осіб, які потребують додаткового захисту, на базі навчальних закладів та державних центрів соціальної інтеграції.
Здійснено підготовку медичного персоналу лікувальних закладів області для роботи з біженцями та особами, які потребують додаткового захисту, особливо з дітьми, розлученими з сім’єю, та вагітними жінками. Нині всі заклади готові надавати медичну та психологічну допомогу даним верствам населення.
Спільно з громадською організацією «Флора» проводиться робота з розповсюдження інформації серед дітей та молоді з питань щодо толерантного ставлення до шукачів притулку, біженців, недопущення расової нетерпимості, ксенофобії, формування поваги до культури, історії, мови, звичаїв та традицій представників різних національностей.
Разом з цим міграційною службою також проводиться робота з протидії нелегальній міграції. З початку року підрозділами УДМС виявлено 28 нелегальних мігрантів, їх притягнуто до адміністративної відповідальності та вжито заходів з примусового повернення до країн походження.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool