Кіровоград: міська рада збільшила доходи загального фонду міського бюджету

Січень 19, 2016 | Новини | Переглядів: 1046 | Коментарі: 0

Сьогодні, 19 січня, розпочала свою роботу друга сесія Кіровоградської міської ради. На першому засіданні сесій депутати внесли зміни до міського бюджету на 2016 рік.

Прийнятим рішенням передбачається збільшення доходів загального фонду міського бюджету на 151, 045 мільйона гривень за рахунок:
податку на доходи фізичних осіб - 15, 920 мільйона гривень, внаслідок встановлення єдиної базової ставки у розмірі 18 %;
єдиного податку – 36, 878 мільйона гривень, внаслідок зарахування цього виду оподаткування у повному обсязі до бюджетів міст обласного значення.

Обсяг субвенцій з державного бюджету в цілому збільшено на 99, 178 мільйонів гривень за рахунок додаткових освітньої і медичної субвенцій.

За інформацією начальника фінансового управління міської ради Любові Бочкової, обсяг видатків загального фонду міського бюджету збільшено на 146, 337 мільйонів гривень, а саме:
по галузі «Освіта» видатки збільшуються:
- на виконання вимог ст. 27 Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» на видатки по підготовці кадрів у шести професійно-технічних закладах, розташованих та території міста Кіровограда, направлено 50, 00 мільйонів гривень;
- на харчування учнів 1-4 класів з міського бюджету виділяється 9, 337 мільйона гривень (у зв’язку з ненаправленням на ці цілі освітньої субвенції);
- на заробітну плату працівників загальноосвітніх добавлено 2, 811 мільйонів гривень;
- за рахунок збільшення освітньої субвенції та залучення її залишку – 4, 218 мільйонів гривень на оснащення та розрахунки за послуги теплопостачання загальноосвітніми школами.
по галузі «Охорона здоров’я» пропонується збільшити видатки на 117, 851 мільйонів гривень:
- за рахунок медичної субвенції з державного бюджету на 111, 299 мільйонів гривень на утримання лікувальних закладів міста у зв’язку із поверненням розмежування видатків на охорону здоров’я за видами медичної допомоги;
- на цільові видатки для лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет на 5, 350 мільйонів гривень ;
- на виконання місцевих програм по забезпеченню безкоштовної вакцинації дітей та проведення медичного огляду пільгових категорій населення міста за рахунок міського бюджету на 1, 202 мільйона гривень.
По відділу культури та туризму міської ради пропонується збільшено видатки на 100,0 тисяч гривень, з них на поточний ремонт системи теплопостачання в Кіровоградській музичній школі №3 по загальному фонду на 50,0 тис.грн та 50,0 тис.грн по спеціальному фонду на поповнення бібліотечних фондів.

Буде збільшено також видатки на землеустрій на 662,0 тисячі гривень для проведення робіт зі встановлення (змін) меж міста Кіровограда.
Додаткові субвенції у розмірі 3,193 мільйона гривень отримають і районні у місті ради на:
органи місцевого самоврядування - 1, 382 мільйонів гривень;
соціальний захист та соціальне забезпечення – 1, 633 мільйонів гривень;
інші пільги (санаторно-курортне лікування, проїзд залізничним транспортом один раз на два роки, компенсація на бензин) – 178,0 тисяч гривень у зв’язку з відміною субвенції з державного бюджету.
Видатки бюджету розвитку спеціального фонду міського бюджету будуть збільшені на 9, 470 мільйонів гривень :
на надання субвенції державному бюджету – 2, 00 мільйона гривень для управління Служби безпеки України у Кіровоградській області на заходи по забезпеченню виконання Міської програми протидії тероризму у 2016 році;
по управлінню освіти міської ради на фінансування капітальних видатків загальноосвітніх закладів – 1, 50 мільна гривень, з них 412,0 тис.грн на видання, придбання, зберігання і доставку підручників і посібників для учнів загальноосвітніх навчальних закладів;
по управлінню капітального будівництва на капітальні ремонти закладів охорони здоров’я – 4, 32 мільйона гривень та капітальні вкладення – 1, 60 мільйона гривень.

З урахуванням запропонованих змін уточнений обсяг міського бюджету на 2016 рік складатиме 1 485 347,8 тис.грн, у тому числі за видатками:
по загальному фонду – 1, 341 мільярдів гривень
по спеціальному фонду – 143, 986 мільйонів гривень.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool