Кіровоград: Міндоходів прагне створити бізнесу комфортні, прості та зрозумілі правила гри

Лютий 10, 2014 | Новини | Переглядів: 1259 | Коментарі: 0

Про це заявив під час зустрічі з представниками бізнесу перший заступник начальника Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області Сергій Колотуха.

За його словами, у цьому році законодавчі ініціативи Міністерства доходів і зборів України реалізувалися у напрямку спрощення процедури реєстрації платників податку на додану вартість та єдиного податку. Зокрема, запроваджено добровільну реєстрацію платником ПДВ за відсутності будь-яких оподатковуваних операцій. Також, як зазначив Сергій Колотуха, у поточному році Міндоходів має намір удосконалювати сервіси для платників.
– Першочергова увага приділятиметься впровадженню нових електронних послуг і сервісів та вдосконаленню вже працюючих. Ми прагнемо до того, щоб забезпечити кожному платнику податків і суб’єкту зовнішньоекономічної діяльності можливість здати будь-який звіт, пройти будь-яку процедуру без черг і стосів паперів. З грудня минулого року, наприклад, запрацював Електронний кабінет платника податків – система, що надає можливість подавати податкову звітність в режимі реального часу та дозволяє переглядати стан розрахунків з бюджетом на конкретну дату і прогноз платежів до кінця поточного року, – зауважив високопосадовець.
У свою чергу, заступник начальника Кіровоградської митниці Міндоходів Олександр Поліщук зауважив, що протягом 2013 року митницею вжито ряд заходів, за результатами яких спостерігається тенденція до зменшення середнього часу митного оформлення товарів: протягом 2013 року зазначений показник становив 59 хвилин. У порівнянні з аналогічним періодом 2012 року середній час митного оформлення зменшився на 17%.
– Ми поступово просуваємось до створення власної сучасної інформаційної системи. Усі передумови для її формування є. Результатом цього має бути дієва система «електронної митниці». До того ж, нашим відомством досягнуті значні результати у впровадженні процедури електронного декларування товарів, – зазначив Олександр Поліщук.
Перший заступник начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів в області Віталій Заітов зі свого боку підкреслив, що робота слідчих підрозділів по нейтралізації штучно створених механізмів ухилень від сплати податків направлена на підтримку саме легального бізнесу. Адже у результаті ліквідації протиправної діяльності, законослухняним підприємцям забезпечується можливість здійснювати свою діяльність у межах правового поля та добросовісної конкуренції.
Наприкінці зустрічі перший заступник начальника ГУ Міндоходів в області Сергій Колотуха запевнив бізнесменів регіону, що Міністерство доходів і зборів завжди буде для бізнесу та громадян відкритим, зрозумілим і прогнозованим партнером, і, що той якісний діалог, який сформувався протягом минулого року, всіляко розвиватиметься і підтримуватиметься в році теперішньому.

Прес-служба ГУ Міндоходіву Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool