Кіровоград: ліквідація надзвичайної події, пов’язаної з виявленням отруйної речовини (ФОТО)

Лютий 03, 2015 | Новини | Переглядів: 1613 | Коментарі: 0

3 лютого у Кіровограді відбулося навчання з ліквідації надзвичайної події, пов’язаної з виявленням отруйної речовини (ртуті) на об’єкті з масовим перебуванням людей.

Такі навчання проводяться у рамках заходів щодо переведення територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Кіровоградської області у режим підвищеної готовності спільно з Управлінням ДСНС, УМВС, Управлінням охорони здоров’я ОДА, ГУ Держсанепідслужби, Кіровоградським міськвиконкомом.
За тактичним задумом отруйну речовину виявили у загальноосвітній школі I-III ступенів № 35. У ході першого навчального питання адміністрація закладу відпрацювала порядок оповіщення про виявлення речовини та евакуацію персоналу й учнів з будівлі школи. Після цього працівники міліції, які прибули на місце події, організували очеплення зони можливого ураження. На місці події зосереджуються сили цивільного захисту м.Кіровограда – проводиться попереднє розгортання розрахунку пожежно-рятувального підрозділу та аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС, а медики готуються надавати допомогу постраждалим. Прибуває бригада Держсанепідслужби, яка проведе необхідні заміри.
Оперативний штаб, до якого входять представники служб цивільного захисту міста, здійснює координацію залучених сил і засобів, контролює евакуацію людей. Працює міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Рятувальники проводять розвідку, використовуючи можливості пересувної хіміко-радіологічної лабораторії, що є на озброєнні Управління ДСНС в області. Після чого працівниками пожежно-рятувального підрозділу проводиться збір та дезактивація ртуті. Таким чином наслідки надзвичайної події ліквідовано.
Головної мети навчання досягнуто: удосконалено та практично відпрацьовано єдину методику дій органів управління щодо оперативного реагування при виникненні надзвичайної події та порядок взаємодії спеціалізованих служб цивільного захисту області.

Прес-служба У ДСНС в області

3 лютого у Кіровограді відбулося навчання з ліквідації надзвичайної події, пов’язаної з виявленням отруйної речовини (ртуті) на об’єкті з масовим перебуванням людей.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool