Кіровоград хочуть зробити чистим і квітучим

Квітень 11, 2016 | Новини | Переглядів: 1481 | Коментарі: 0

Головна мета діяльності КП “Кіровоград – Благоустрій” – зробити Кіровоград чистим, красивим та квітучим містом. На цьому наголосив директор підприємства Олег Радченко, звітуючи за роботу у І кварталі 2016 року під час наради міського голови Андрія Райковича з кеірвниками виконавчих органів міської ради сьогодні, 11 квітня.

Олег Радченко відзначив, що протягом січня-лютого місяців основною задачею підприємства була ліквідація наслідків зимового снігопаду. Для цього було задіяно 6 одиниць техніки. Загалом із площ, скверів та парків міста силами спеціалістів КП “Кіровоград – Благоустрій” було вивезено більше 6-ти тисяч тон снігу. Вручну від снігових заметів довелося розчистити більше 9-ти гектарів садових доріжок. Для боротьби с ожеледицею було використано 6 тон протиожеледного матеріалу.
У позимовий період працівники підприємства виконують свою звичну функцію - підмітають доріжки, очищують газони та урни від сміття в місцях загального користування. Протягом січня-березня поточного року від бруду було очищено більше 16-ти гектарів садових доріжок та 6500 гектарів зелених газонів. Всього зібрано та вивезено на міське сміттєзвалище 420 м³ сміття, виконано формувальну та санітарну обрізку 532 дерев та видалено самостійної порослі на площі 3,5 гектара.
У той же час, стратегічним напрямом дій комунального підприємства залишається забезпечення максимального озеленення міста, підкреслив Олег Радченко.
Стратегією розвитку передбачається проведення такої роботи у наступних напрямках:
- покращення зовнішнього вигляду та санітарного стану міста;
- покіс зелених зон;
- відновлення газонів (вул. Велика Перспективна та вул. Велика Пермська);
- відновлення (посадка) квітників;
- окультурення зелених насаджень з одночасною санітарною вирізкою сухого гілля, формуванням крон дерев, утримання клумб, газонів, смуг зелених насаджень;
- організація більш тісної співпраці з санепідемстанцією, спецінспекцією та поліцією з метою охорони та недопущення розкрадання та знищення зелених насаджень у місті.
Протягом 2016 року КП “Кіровоград – Благоустрій” планує посадку 7100 м² квітників, де будуть використані туя західна, ялівець, самшит, хризантема багаторічна, розсада квітів горшкових та однолітників.
Реалізація стратегії відбуватиметься шляхом виконання заходів, що забезпечать комплексний благоустрій території міста: утримання, поточний ремонт зелених насаджень та сприятливе для життєдіяльності людини середовище.
У рамках проведення місячника благоустрою Кіровограда підприємство має можливість надати для озеленення міста 1000 шт. саджанців дерев та кущів широкого асортименту.
Серед пропозицій, які мають сприяти озелененню обласного центра, Олег Радченко назвав заборону на проведення робіт по обрізці та видаленню дерев неспеціалізованими підприємствами, озеленення транспортних розв’язок, створення зелених алей уздовж тротуарів тощо, насадження рослин в місцях загального користування, заборону продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів в зелених зонах міста Кіровограда, проведення повної інвентаризації зелених насаджень міста, перегляд існуючої системи покарань за пошкодження та знищення зелених насаджень, систематизацію перевірок стану прилеглих територій магазинів, підприємств, установ та організацій міста.
У серпні поточного року директор підприємства пообіцяв підготувати звіт із фотофіксацією проведеної комунальниками роботи із благоустрою міста.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool