Кіровоград готується відзначити 71-шу річницю перемоги над нацизмом

Квітень 27, 2016 | Новини | Переглядів: 1502 | Коментарі: 0

Сьогодні, 27 квітня, у Кіровоградській міській раді відбулося засідання організаційного комітету з відзначення Дня пам’яті та примирення і 71-ої річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Секретар міської ради Сергій Бойко і керуючий справами виконавчого комітету Альвіна Бондаренко проконтролювали хід підготовки святкових заходів.

- Забезпечити під час масових заходів громадський порядок і зберегти здоров’я і життя людей – наше головне завдання, - наголосила, звертаючись до членів оргкомітету, Альвіна Бондаренко.
На початку травня на ветеранів, молодь, учнів, мешканців обласного центру очікують багато цікавих подій, пов’язаних з відзначенням Дня Перемоги і вшануванням подвигу учасників Дргуої світової.
5 травня у Кіровоградській міській раді відбудеться зустріч міського голова Андрія Райковича з ветеранами війни, під час якої будуть вручені матеріальна допомога і відзнаки міської ради та її виконавчого комітету. На зустріч будуть запрошені не тільки учасники війни, а члени їхніх родин – діти, внуки і правнуки.
6 травня у Кіровограді відкриються відразу три меморіальних дошки на честь загиблих учасників антитерористичної операції. Одна - Герою України Юрію Коваленку буде розміщена на фасаді коледжу статистики на вулиці, що носить ім’я Героя, дві інших – Ігорю Правосудьку та Олексію Погорілому на приміщенні школи – інтернату, де навчалися воїни.
8 травня живі квіти ляжуть до усіх військових меморіалів, пам’ятників, пам’ятних знаків, місць поховань осіб, які загинули під час Другої світової та при проведенні антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях . Їх принесуть представники влади, військовослужбовці, студенти, учні, громадськість. Цього ж дня керівники міської і районних рад відвідають військовослужбовців, які проходять курс лікування в закладах охорони здоров’я обласного центру. А вже об 11.00 на Меморіальному комплексі “Фортечні вали” відслужиться панахида за загиблими українськими воїнами.
Святкова хода від площі Героїв Майдану до Фортечних валів у Кіровограді традиційно розпочнеться 9 травня о 10.00. Похідну колону очолить знаменна група і військовий оркестр, за якими рухатимуться ветерани з керівниками області і міста. Організаційний комітет звернувся до усіх ветеранських, громадських організацій та політичних партій з проханням використовувати під час заходів виключно державну символіку і не брати із собою партійні атрибути. Нагрудні червоні маки – символ жертв Другої світової, для ветеранів війни виготовлять своїми руками кіровоградські учні і вручать їм під час зустрічі у міській раді.
На Фортечних валах відбудеться покладання квітів і проходження строєм переможців учнівського конкурсу строю і пісні. Їх підтримає військовий духовий оркестр. На меморіальному комплексі буде розгорнута виставка моделей бойової техніки, зроблена вихованцями Кіровоградської станції юних техніків, працюватимуть торговельні точки, де продаватимуться вода, квас, сік і морозиво. Спиртні напої під час святкових заходів реалізовуватися не будуть. З проханням не приносити їх із собою і не вживати на Валах звертаються до кіровоградців і члени оргкомітету, представники поліції та голови ветеранських організацій.
Особлива увага у передсвяткові дні буде приділена упорядкуванню та збереженню пам’яток Другої світової війни 1939 – 1945 років та наведенню порядку на прилеглій до них території.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool