Кіровоград: година історії

Січень 21, 2014 | Новини | Переглядів: 922 | Коментарі: 0

22 січня о 14:00 Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва ім. О.М. Бойченка спільно з Державним архівом Кіровоградської області проводять годину історії «Свято возз‘єднання українського народу» присвячену Дню Соборності України.

Щорічно, 22 січня, Україна відзначає чергову річницю з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Акт Злуки, закріплений в Універсалі Директорії УНР, унормовував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності, визначивши: «Збулися віковічні мрії. якими жили і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка. Однині народ Український, визволений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднаннями дружніми зусиллями всіх своїх синів будувати нероздільну, самостійну Державу на благо і щастя всього її трудового народу».
Формально цей акт не втілився у створення незалежної держави, проте він став першим кроком до історичної події, яка сталася вже в 1991 році з розпадом СРСР.
Відвідувачі матимуть нагоду прослухати доповідь Гончарової Тетяни Вікторівни, начальника відділу археографії та використання документів Державного архіву Кіровоградської області, а також познайомитися з виставкою друкованих та документальних матеріалів Держархіву та бібліотеки.
Запрошуються викладачі, вчителі, студенти та всі, хто небайдужий до історії рідного народу.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool